• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Партия МИР – нека се обединим поне за хляба! „Плана Кумчев“ е решението

Партия МИР – нека се обединим поне за хляба! „Плана Кумчев“ е решението

/КРОСС/ Непарламентарно представената партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие), на свой конгрес представи програма с пет приоритета, около които призовава за обединение и национален консенсус.

Относно визията за развитието на селското стопанство на България, партията категорично застава зад една философия за реформа - което е прецедент. Това е методиката разработена от агро експерта Красимир Кумчев.

AGRO Journal - Електронен вестник за селско стопанство публикува интервю с г-н Кумчев, в което той дава светлина върху същината на своята разработка. Припомняме материала.

Програмата за възстановяването и устойчивото развитие на България на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) представлява визия за основни национални цели и приоритети за устойчиво развитие на страната в краткосрочен и дългосрочен план. След повече от 33 години преход днес повече от всякога България се нуждае от ясна визия и конкретни мерки за своето устойчиво развитие, за превръщането на българската икономика в работеща и ефективна и за излизането от демографската криза, която засяга всяка една сфера на обществено-икономическия живот на страната.

Селско стопанство

Българската земя е една от най-плодородните земи в цяла Европа, защото сме най-доброто място на света по наличие на плодородни почви, слънце и вода. Именно по тези причини България може и трябва да развие такова ниво на селското си стопанство, че не само да осигурява чиста, вкусна и на достъпни цени храна на българския народ, но и да реализира и сериозен износ на свежи и преработени храни.

Това може да стане като България категорично се откаже сляпо да следва Общата селскостопанска политика на ЕС, която е тотално сбъркана. Доказателство за това е, че седемнадесет години след присъединяването на България към ЕС селското ни стопанство трябваше да гарантира продоволствена сигурност на държавата. Вместо това резултата е обратен - над 80 % от всички храни, които консумираме са внос, което означава, че България е продоволствена зависима държава.

Какво предлага партия МИР в сферата на селското стопанство?

Партия МИР предлага всички политически партии да се обединим около „Плана Кумчев" и той да бъде приет и реализиран с национален консенсус. Само така ще успеем да възродим българското земеделие и производство. Само така ще започнем да изнасяме, вместо да внасяме хранителни стоки, плодове и зеленчуци.

За да се случи това е необходимо да се приложи и реализира нова система на подпомагане на земеделските производители, която да се основава на получения доход от произведената и продадената непреработена земеделска продукция. Тоест това осигурява справедливо разпределение на субсидиите и елиминира кражбите. Няма логика, когато ЕС говори за подпомагане на земеделските производители, да не се приложи именно един такъв подход.

На следващо място чрез система на застраховане да се утвърди надеждна защита на посевите и животните от природни бедствия като градушка, бури, проливен дъжд, наводнения и други, както и от болести.

Проблемите в селското стопанство на България са трупани с години и са стотици и поради тази причина едновременното им решаване не е възможно. Но трябва да се започне с тези две важни две неща, които ще доведат до поетапното решаване и на другите проблеми, като в селското стопанство и поливното земеделие, така и с подобряването на здравния статус на българската нация, с демографския срив, с вдъхването на живот на българското село, възпитанието на младите хора и т.н.

Това на практика е същината на „Плана Кумчев" зад който партия МИР застава.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.