• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

РАЗСЛЕДВАНЕ на НОВА ТВ: Работят ли служители на горско стопанство на частния обект на шефа им?

РАЗСЛЕДВАНЕ на НОВА ТВ: Работят ли служители на горско стопанство на частния обект на шефа им?
За това ни сигнализираха съседи на горския началник

/КРОСС/
Служители на Държавното горско стопанство в Омуртаг са използвани като строителни работници при строежа на вилата на шефа си - директорът на стопанството Красимир Николов. Горските стражари се трудили на частния обект на шефа си близо една година. За това ни сигнализираха съседи на горския началник.

Според тях той е използвал подчинените си като общи работници на строеж, като те са идвали на работа на вилата със служебните автомобили, джипове и пикапи на горското стопанство. С тях са прекарвали и материалите за строежа и то - с държавен бензин.

„През 2019 г. директорът на Държавното горско стопанство „Омуртаг" Красимир Николов си закупи имот със стара къща. След това, в последствие - 5 коли на Горско стопанство „Омуртаг" и служители на горското стопанство бяха използвани като строителни работници и му построиха къща през работно време", разказа една от съседките на Николов - Боряна Христова.
„Това беше почти ежедневно. Идваха тук и с количките, бъркаха бетон, зидаха. Работеха си по цял ден. Той идваше и ги наглеждаше докъде са стигнали. Ако не са накарани те от директора си, кой ще дойде тук благотворително?", коментира още тя.

Друг от съседите - Емил Янчев също потвърждава, че ги е виждал много пъти. „Против това съм да се използва трудът на работниците, както и бензинът, защото те използват колите и джиповете", посочва той.

Екип на NOVA лесно установи, че заснетите джипове и пикапи, използвани при строежа на вилата на шефа, са служебни. Взехме снимките с паркираните пред вилата на шефа автомобили и отидохме на служебния паркинг на Държавното горско стопанство, където открихме всички заснети държавни джипове и пикапи.

Има и още един факт, потвърждаващ думите на съседите на горския началник. След техен сигнал до МВР е образувана преписка, проведено е разследване и разпити. Местната прокуратура не открива престъпление. В постановлението си с отказ да образува досъдебно производство, прокурорът обаче е записал: „По преписката е установено, че след закупуването на гореспоменатия имот от Красимир Николов в различни дни, в работно и в извънработно време, в същия са положили труд", изброяват се пет имена и продължава: „- всички служители на Държавно горско стопанство „Омуртаг".

Всички те са разпитани и са дали обяснения за дейностите, които са извършили на строежа на вилата на директора им Красимир Николов.

Открихме Красимир Николов във вече построената му вила в компанията са съпругата си, която е полицейски дознател и на гостуващ му местен бизнесмен.

„Искам да обясня, че 90% от служителите на горското стопанство са на ненормиран работен ден. Не сте се поинтересували, че на някои от тях тук са им охранителните райони. Нямам коментар по темата", заяви Николов.

По думите му преписката доказваща, че е ползвал служителите си от Държавното горско стопанство „Омуртаг" за работници на вилата му, е изпратена от Прокуратурата по компетентност до началниците му в Североизточното държавно горско предприятие, под чиято шапка е Горското в Омуртаг.

Заради скандала от там просто го освобождават от длъжност, но не го наказват дисциплинарно. Малко след това шефовете на Югоизточното държавно горско предприятие го назначават за директор на съседното на „Омуртаг" - Държавно горско стопанство „Тича". Тоест, на същата позиция, в съседното горско стопанство. Според съседите му това не е променило навиците на горския директор.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.