• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Димитър Стоянов: Корупцията е обхванала всички нива в държавата

Димитър Стоянов: Корупцията е обхванала всички нива в държавата

/КРОСС/ „Предстоящият вот на недоверие няма да се фокусира на отделни случаи на корупция. Искаме да покажем къде се корени самата корупция. Тя няма цвят и е обхванала цялата държава на всички нива. Ние ще търсим причините за нейната поява." Това каза по ТВ „Европа" народният представител от ПГ на „БСП за България" Димитър Стоянов.

Народният представител припомни, че от левицата искат създаването на две временни парламентарни анкетни комисии. Първата, да разгледа пуснатите от Първа инвестеционна банка акции за 200 млн. лв., които са били закупени от Българската банка за развитие на цена, която е значително по-висока от борсовата. Втората комисия, която социалистите искат да бъде сформирана, е с цел да разгледа казуса с невнесените над 700 млн. лв. от хазартни данъци.

„Вотът на недоверие има две цели. Първата е да покажем проблемите на правителството и то да вземе съответните мерки и втората е, когато БСП поеме управлението на страната да извърши нужните антикорупционни промени", поясни Стоянов. По повод предстоящия вътрешнопартиен вот, Димитър Стоянов заяви, че изборите за ново ръководство ще дадат сплотяващ импулс в БСП.

„Доверието в партията в момента е ниско. Трябва да се работи за промяна. БСП трябва да придобие нов облик, да се модернизира и да стъпи в 21 век. Нужно е значително подмладяване на хората в нея", категоричен беше Стоянов. По технологията на вътрешнопартийния избор, депутатът разясни, че в Устава на БСП е записано, че на вота трябва да гласуват повече от половината й членове. Ако не бъде изпълнено това изискване, то Конгресът на партията трябва да избере нов председател.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Мартин

Защо този човек с буйна прическа си мисли, че корупцията по магически начин е подминала именно БСП и няма корупция в неговата партия?!? Корнелия Нинова навремето беше уредена на добър пост от Иван Костов...

11.07.2020 20:59:55

Анонимен

По много "евтин" начин се мъчат предизборно. Защо сочиш другарчето, когато ти представляваш партията, най-гнила от корупция?!

10.07.2020 13:51:40

Бо

От БСП-то първо да си съгласуват опорните точки, след това да коментират, защото така само се излагат и лъжите им личат още повече. Винаги ми е било много смешно, когато някой от БСП говори за корупция, малко ми е като поговорката: Крадецът вика - дръжте крадеца.

10.07.2020 12:48:09

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.