• 08 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8206
  •  GBP / BGN 2.2720
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Калин Стоянов: Размерът на глобите за шофьорите трябва значително да бъде завишен

Калин Стоянов: Размерът на глобите за шофьорите трябва значително да бъде завишен

/КРОСС/ Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов проведе оперативно съвещание, на което постави два основни акцента, приоритетни за Министерството на вътрешните работи - ефективното противодействие на нелегалната миграция и мерките, свързани с пътната безопасност.

Калин Стоянов отчете трайна тенденция на намаляване на мигрантския натиск от септември месец насам, което се отчита и в доклада на Фронтекс. Расте и броят на върнатите мигранти от България, най-вече към страните по произход. В момента се назначават нови служители, тече тяхното обучение. Предстои доставка на 360 вископроходими автомобила за Главна дирекция "Гранична полиция".

Припомняме, че по темата днес Калин Стоянов бе и в парламента на изслушване.

Калин Стоянов отчита и променена тенденция в пътнотранспортния травматизъм. Постигнато е намаление на жертвите на тежки пътни инциденти, видимо е засилена контролна дейност, вече наказанията достигат до нарушителите.

Министър Калин Стоянов апелира за осъществяването на още по-засилен контрол на пътя. Според него размерът на глобите по Закона за движение по пътищата е нисък и трябва той значително да бъде завишен.

Освен това МВР инициира предложения, убийството на пътя, причинено от пияни и дрогирани водачи, както и заради превишена скорост, да се квалифицира като умишлено убийство по НК.

Главният секретар на МВР комисар Живко Коцев поиска от директорите на областни дирекции да проявяват гъвкавост, особено в принципно рисковите дни петък-неделя, както и да подготвят екипите си за очаквания по-интензивен трафик с настъпването на пролетния сезон. Призова да се засили контролът и присъствието на униформените, където най-често се наблюдава нарушение на скоростните режими и се случват тежки пътнотранспортни инциденти.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.