• 09 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8206
  •  GBP / BGN 2.2720
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Калин Стоянов: Категорично сме готови за Шенген на всички нива и тази оценка е дадена и миналата година

Калин Стоянов: Категорично сме готови за Шенген на всички нива и тази оценка е дадена и миналата година

/КРОСС/ Категорично сме готови за Шенген на всички нива и тази оценка е дадена и миналата година, когато тук имаше комисия и експерти от 14 държави. Това, което ме уверяват колегите е, че до първата половина на март ще сме готови технически за това, което предстои по въздух и вода. Организацията е предимно с концесионерите по летищата, за тях са повечето задължения. Имаше известни трудности с Летище София, но това, което ме уверяват колегите е, че всичко върви по план към момента. Това коментира пред BTV вътрешният министър Калин Стоянов.

По темата с Мартин Божанов-Нотариуса вътрешният министър коментира, че след като директорът на СДВР е намекнал, че вече има следа, най-вероятно и заподозрян, то значи има нещо предвид. Той не е човек, който казва нещо случайно. Основните въпроси следва да са към разследващия екип, допълни министърът.

Стана ясно, че в СДВР има общо 17 преписки и досъдебни производства, свързани с Божанов.

Повече са сигналите свързани с Божанов. Ако не ме лъже паметта, те са точно 28. Като 22 от тези сигнали са против Мартин Божанов, а останалите са жалби и сигнали, които той е подавал. По всички тези сигнали сме изготвили справка как е приключила проверката и къде са изпратени сигналите. Тези, които са срещу него - разбрахме - са от съседи, имотните измами, коментира Калин Стоянов.

От ГДБОП не е изтичала информация в посока Нотариуса. ГДБОП е единствената структура, която под мое ръководство събра данни за образуване на досъдебно производство. Ако Бойко Рашков е провеждал срещи с който и да е и е получавал информация, или ако е имал данни, че има теч от ГДБОП, би следвало да сезира дирекция „Вътрешна сигурност", която е пряко подчинена на министъра на вътрешните работи.

Миналата седмица Стоянов се срещнал с вицепремиера Мария Габриел, за да ѝ разкаже какво е свършил през деветте си месеца на поста. Все още не е получил предложение да остане и след ротацията, но заяви, че е готов да остане да работи.

Аз не съм политическо назначение, нямам пристрастия, аз съм назначен в качеството си на експерт. Не знам дали партия стои зад мен, но би следвало тези, които подкрепят правителството, да подкрепят и мен, посочи той.

Убийството на Алексей Петров е тежко поръчково убийство, каза министърът и обясни, че поради това разследването отнема време, трябва да се разпитат множество свидетели. Министърът не даде повече подробности нито за убийството на Петров, нито за претърсените офиси на бизнесмена Васил Божков.

Като приоритет на МВР министърът посочи битката с пияните и дрогираните шофьори. В момента, в който е била въведена мярката за отнемане на коли им, от МВР отчели значителен спад на случаите. Освен това се отчита повишение на събираемостта на глобите. Скоро и жандармерията ще връчва глоби на пътя.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.