• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Ани Стоянова, майката на Даная: Не само, че усещам болка, аз съм болката

Ани Стоянова, майката на Даная: Не само, че усещам болка, аз съм болката
Интервю с Ани Стоянова, зам.-изпълнителен директор на Фондация "Даная" в предаването "Студио Actualno"

/КРОСС/ Прокуратурата отказа да образува досъдебно производство за заплахите, отправени към представители на фондация "Даная". За да коментира темата в Студио Actualno поканихме една от председателките ѝ Ани Стоянова. ADVERTISING Тя е майка на 15-годишната Даная, която почина през пролетта на 2023 г. в болница "Пирогов". Според близките ѝ смъртта е била причинена от неглижиране, като лекарите отричат това, като след случая беше основана фондацията на нейно име, която се бори истината да излезе наяве. В конкретния случай става въпрос въпрос за репликата по адрес на двете жени "Трябва да усетят болката тези хора", произнесена по време на заседание на Медицинския съвет на болницата на 1 февруари, на което бе решено болницата да се възползва от безвъзмездните услуги на кантората на адвокат Димитър Марковски по казуса с починалото момиче. Кратък запис от заседанието на Медицинския съвет беше излъчен в разследването на Валя Ахчиева по случая със смъртта на Даная.

 "Аз съм болката"

"Не само, че усещам болка, аз съм болката. Нелепо е да заплашваш човек, загубил детето си, с болка. За мен това е заплаха за личността, излиза един лекар и казва, че трябва да се направи така, че определени хора да усетят болка", с тези думи Стоянова започна коментара на ситуацията. "Не чета между редовете. Това е пряка заплаха. Следва прокуратурата малко по-задълбочено да разрови в това и да се разбере тя случила ли се е или не се е случила. Има и протокол на от това заседание.

По думите ѝ е странно защо изобщо на заседание на Медицинския съвет на болницата се обсъждат подобни казуси. "Там трябва да се говори за медицински проблеми. Самото присъствие на наказателен адвокат е меко казано странно. Да се говори, че "чакаме ротацията" също е меко казано странно. Най-странното е да се заплашват хора, които се борят за едно по-добро детско здравеопазване", категорична беше тя.

"Прокуратурата не е работила"

Стоянова коментира и мотивите на обвинението да откаже да образува досъдебно производство - твърдението на Асен Балтов, че не е изричал думите. "Прокуратурата не само, че не е работила по-задълбочено, тя изобщо не е работила. Единственото, което тя е свършила, е да извика проф. Балтов и да го попита "вие казахте ли това", той казва "не" и нещата приключат. Няма свидетели, няма експертиза на записа, всичко приключва, което не е редно и ние сега обжалваме", коментира тя и добави, че срещу Балтов ще бъде заведен и частен съдебен иск. Още: Една година след смъртта на Даная: Искат спешни реформи в детското здравеопазване.

Какви са най-ключовите реформи в детското здравеопазване, които трябва да се реализират според фондацията и вярват ли те, че това ще се случи - вижте в пълното интервю с Ани Стоянова.

Цялото интервю с Ани Стоянова: https://www.actualno.com/interview/ne-ja-useshtam-az-sym-bolkata-ani-stojanova-za-zaplahite-sreshtu-chlenove-na-fondacija-danaja-video-news_2226882.html 

Източник: Actualno.com

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.