• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Асен Григоров: Слагането на ултиматум след ултиматум показа, че се търси напрежение и натиск върху отсрещната страна

Асен Григоров: Слагането на ултиматум след ултиматум показа, че се търси напрежение и натиск върху отсрещната страна

/КРОСС/ Снощи, в предаването „Лице в лице" по бТВ Асен Григоров каза, че е логичен завършек на цялата последователност от действия, които ГЕРБ извършиха по време на т.нар преговори. „Те правеха оферти, за които е ясно, че другата страна няма да се съгласи, прекратяваха преговори, даваха ултиматуми.

Самото слагане на ултиматум след ултиматум искаше да покаже, че се търси напрежение и натиск върху отсрещната страна, добави той.

По моя информация преговорите днес са завършили с уговорката, че дамският състав на ГЕРБ - СДС няма повече мандат за преговори. А след това се появяват при президента и четат състав на кабинета. Това е, меко казано, злоупотреба на г-н Борисов с авторитета на г-жа Габриел. Тя изрече няколко големи неистини, като например, че има съгласие по споразумението за реформи. Реално съгласие по споразумението няма. Този ход беше против всякакви правила на добро поведение, подчерта Григоров.

Това е една доста смела импровизация от страна на Габриел - да внесе списък, в който има хора от "Продължаваме промяната - Демократична България", които не знаят, че са там, както и имена, които не сме чували, като това на министъра на електронното управление Валентин Мундров, добави журналистът.

Мария Габриел много силно наруши доверието в себе си. Как да стане премиер човек, който в три изречения казва четири неверни неща, посочи Асен Григоров.

Спорните министерства бяха на Министерството на отбраната и на енергетиката. Това са области, в които Русия има интерес у нас. Не разбрахме защо се иска оставката на военния министър Тагарев и на енергийния министър Радев, отбеляза той.

Моето истинско чувство е, че ГЕРБ и ДПС играят за избори, опитват се да извадят този заек от ръкава, докато публиката гледа другаде - да изглежда, че "Продължаваме промяната - Демократична България" са виновни и предизвикват предсрочни избори. При едни предсрочни избори реформите в регулаторите и в службите ще се забавят и властта, която ГЕРБ и ДПС, ще я запазят в непокътнат вид, каза още Григоров.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.