• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 5°C

Отсъствието на „партиите на промяната“ показва, че те не са решение на проблема, а част от него

Отсъствието на „партиите на промяната“ показва, че те не са решение на проблема, а част от него

/КРОСС/ След провала на 46-тото Народно събрание българските граждани са изправени пред трети парламентарни избори в рамките на една година. Всяка политическа партия в своята програма има заложени приоритети за развитието на страната. Ситуацията изисква проява на политическа отговорност и на способност за взимане на политически решения.

Поради това Възраждане, покани на публична среща - разговор тези парламентарни партии, които нямат нищо общо с управлявалия до скоро режим на ГЕРБ и ВМРО - БНД. Покани бяха изпратени до БСП, Има такъв народ, Демократична България, Изправи се БГ! Ние идваме!

Търсеният резултат от срещата беше съставянето на краткосрочен и дългосрочен план по най-важните за страната ни въпроси.

„Независимо от идеологическите различия в нашите програми, все по-често ще ни се налага да търсим решения в 47-то Народно събрание. Пред страната ни стоят важни въпроси за решаване и за тези решения трябва да поемем политическа отговорност ние - всички участници в следващия парламент. Намираме се в безпрецедентна здравна, образователна и икономическа криза.

Цените растат, инфлацията „стопява" спестяванията на българите, но най-страшно за всички нас е чувството на несигурност, което се създава от политически амбиции и его. Ние показахме, че осъзнаваме нуждата от диалог за да се постигнат резултати. И пак казвам, въпреки идеологическите ни различия, да седнем и да намерим решенията по нещата, за които можем да се обединим.", каза д-р Костадинов за срещата.

На изпратената покана се отзова единствено БСП за България, като от проведената среща пред граждани и медии стана ясно, че по важните за страната ни приоритети двете политически формации имат сходство в решенията или постигат съгласие.

„Отказът от разговор на самопровъзгласилите се за „партии на протеста" по основните проблеми пред бъдещето на България за пореден път показва, че тези формации не са част от решението на проблемите, а част от проблемите.", коментира д-р Костадинов отсъствието на останалите партии, които бяха поканени.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ти ли бе руска подлого си решението на проблема,ти си поредният платен еничар пуснат да създава хаос в България, а това е отколешна руска доктрина…. Аксаков го е казал най точно: всяко добро за България е смърт за Русия.

18.09.2021 14:51:59

Анонимен

Трудно ще се намери изход след продължилото десетилетие бандитско управление на държавата и инфилтриралите се дълбоко в нея крадци от труда на българските труженици, които те все още не го разбират и не ходят на избори, за да гласуват за правилните политици.

18.09.2021 11:29:32

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.