• 27 Юли 2024 |
  •  USD / BGN 1.8010
  •  GBP / BGN 2.3179
  •  CHF / BGN 2.0386
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Идва ли краят на войната в Украйна

Идва ли краят на войната в Украйна
Коментар на Николай Свинаров и Елена Поптодорова

/КРОСС/ Прякото участие и ангажимент на световните лидери е от значение. Не знаем воюващите страни дали ще присъстват на срещата в Швейцария. Крайно време е да се намери механизъм за прекратяване на военните действия при едни справедливи правила. Това заяви бившият военен министър Николай Свинаров в ефира на BTV „Тази сутрин"

Владимир Путин отказва участие до момента. Кремъл не преговаря с всички участници, а само със сериозния си опонент, в случая САЩ. Не знам Русия ще седне ли на масата за преговори с още 80 страни, коментира дипломатът Елена Поптодорова. Тя смята, че на срещата в Швейцария ще стане ясно в каква посока вървят разговорите.

Свинаров е на мнение, че проблемът не е каква част от Украйна иска Русия, а какъв натиск могат да окажат големите държави на Русия: Отношенията Китай-Русия ни показват, че двете страни са сближени, но може пък да е точно обратното - може би се налагат чести срещи, за да се сближат.

По думите му позицията на президента Румен Радев от Будапеща много напомня на тази на политическите сили, които се обявяват за русофилски в страната.

Крещящо отсъствие на Радев от България. Парламентарната асамблея на НАТО у нас е уникална възможност, и да я пропуснеш - това е съзнателен избор. Това е тревожно, подчерта Поптодорова.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Защо пропускате, че президента е в Швейцария, страна образец във външната и вътрешна политика. Затова защото не е член на НАТО и други блокове.

27.05.2024 11:50:49

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.