• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Проучване установи,че пандемията, инфлацията и войната в Украйна причиняват стрес на американците

Проучване установи,че пандемията, инфлацията и войната в Украйна причиняват стрес на американците

/КРОСС/ Две години след като Световната здравна организация обяви глобалната пандемия от Ковид-19, инфлацията, финансовите проблеми и войната в Украйна издигнаха нивата на стрес в САЩ до тревожни нива, установи проучване на Американската асоциация на психолозите, цитирано от "МедикълЕкспрес".

Проучване между 1 и 3 март на "Харис Пол" по поръчка на асоциацията стигна до поразителни резултати, според които все повече възрастни посочват инфлацията и проблеми, свързани с нахлуването в Украйна като по-силни причини за стрес от всяка друга тема в 15-годишната история на анкетата "Стресът в Америка". Те надвишават най-високите стойностите за стреса, предизвикан от парични затруднения, от 2015 г.

Водещи източници на стрес са ръстът в цените на основни продукти заради инфлацията (цени на горивата, на електричеството, на хранителните продукти) - според 87 на сто от анкетираните, следвани от проблеми във веригите за доставки (81 на сто), глобалната несигурност (81 на сто), руското нашествие в Украйна (80 на сто) и потенциални ответни мерки от страна на Русия като кибератаки и ядрена заплаха (80%).

Близо 63 на сто от анкетираните казват, че животът им се е променил завинаги от пандемията.

Преди година проучването на асоциацията установи, че свързаният с Ковид-19 стрес е предимно заради  нездравословни промени в теглото и повишена употреба на алкохол. Тази тенденция продължава и тази година, което е знак, че в резултат на това физическото и психическото здраве вероятно продължават да се влошават.

Източник:БТА

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Че те не повече от 10% от американците знаят къде е Украйна, а 80% са стресирани от войната? Всъщност може и да са стресирани, ама да благодарят на CNN.

14.03.2022 12:45:42

Анонимен

Absolutno gluposti , zapeneni pliampachi :)

14.03.2022 05:04:48

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.