• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Лесни методи за бързо намаляване на стреса

Лесни методи за бързо намаляване на стреса

/КРОСС/ Стресът през последните няколко години е тема, която широко се обсъжда сред медии, граждани и общества. Важно е намерим баланса във всяко звено от живота, за да бъдете по-балансирани и по-ефективни. В днешната статия ще ви дадем няколко лесни идеи, как да се справите бързо със стреса и да намалите неговия интензитет.

Опитайте да намалите стреса с външна помощ

Тук е важно да определите, какво точно означава за вас външна помощ. Много често хората прибягват до споделяне на чувствата си на приятели или любимия си. Също така има много хора, които си записват час при професионалист, което е страхотен вариант за филтриране на емоциите. Но има още много външни методи, които да ви помогнат да намалите стреса.

Опитайте да използвате повече етерични масла от Eterika. Още от древността билките и маслата са били на почит при всеки един проблем, затова изберете няколко вида и винаги дръжте с вас любимото ви. По този начин, когато се появи ситуация, в която сте напрегнати ще можете да вземете бързо решение и да си помогнете.

Почивката също е страхотен вариант за намаляване на стреса. Много често хората, които имат високо напрежение ежедневно, са големи перфекционисти, което увеличава шансовете за дисбаланс. Затова се отдайте на почивка. Опитайте се да си отделите един цял ден, в който да посетите масажиста си. Добре е да направите масаж с ароматерапия, която допълнително да повлияе на сетивата ви. След това се заемете с грижа за външния вид и направете една тренировка.

Тренировката е перфектна за моментите, когато не можете да вземете адекватно решение или пък имате натрапчиви мисли. Ще успеете да послушате музика и да изморите тялото си, това ще ви помогне да отпуснете емоциите си и да се върнете към нормалния ритъм.

За да намалите напрежението се заемете с нещо, което не сте правили отдавна. Например отидете на лека обиколка около града с колата си. По този начин ще направите нещо, с което ще изненадате ежедневието си. Дори може да предложите на приятелка или семейството си да ви правят компания, за да си поговорите и да отпуснете напрежението.

Вътрешната помощ при напрегнат ден

Когато имате напрежение е важно да бъдете здравия възрастен, който да ви даде най-добрия съвет. Вероятно ви се е случвало да давате страхотни съвети на хората около вас, но когато става въпрос за вашите проблеми не можете да се справите така. Затова тренирайте мозъка си да бъде до вас, когато имате нужда.

Тук може да се опитате да бъдете по-голямата си сестра или пък любяща майка, която да ви каже, какво точно се случва и да ви даде съвет, който бихте дали на приятел. Ако не можете да го направите мислено, запишете на един лист проблема и си представете, че това е проблем на друг човек, след това започнете да давате различни съвети.

Опитайте да направите кратка медитация няколко пъти в деня. Това ще ви успокои и ще ви помогне да се съсредоточите. Медитацията много отдавна е страхотен метод за концентрация и балансиране. Заслужава си да пробвате да направите този метод и ще забележите промяна още след първата медитация.

Напрежението е спътник на нашия век, затова е важно да намерите различни методи, с които да сте по-балансирани и по-пълноценни. Започнете да правите интензивни тренировки, с които да си осигурите важни хормони за щастието. Също така етеричните масла и арома масажите ще ви осигурят грижа, която е неизменна част от намаляването на стреса. Направете всичко възможно да се погрижите за себе си, защото вие сте важни!

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.