• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Чуждестранните студенти, учещи дистанционно, няма да получават визи за САЩ

Чуждестранните студенти, учещи дистанционно, няма да получават визи за САЩ
Тези, които се намират в сраната, "трябва да я напуснат или да вземат други мерки"

/КРОСС/ Съединените щати няма да позволят на чуждестранните студенти да останат в страната, ако учебните им занятия са преместени онлайн заради пандемията от коронавирус. Това обявиха от американските имиграционни служби.

Държавният департамент няма да издава визи, нито пък ще позволи да влязат в страната ученици, които са записани за обучения, които са предвидени да бъдат онлайн през есенния семестър.

Университети с хибридни системи от физическо и онлайн обучение ще трябва да докажат, че чуждестранните студенти посещават предимно занятия с физическо присъствие и само така те могат да запазят статута си.

Решението веднага предизвика критики. „Жестокостта на Белия дом не познава граници“, написа в Туитър сенатор Бърни Сандърс и допълва, че чуждестранните студенти са изправени пред избори - да рискуват живота си като посещават физически часове или да бъдат депортирани.

Повечето американски колежи и университети все още не са обявили плановете си за есенния семестър. Много от тях се опитват да въведат хибридна система от физическо и онлайн обучение, но други като университетът Харвард избраха изцяло да преместят занятията във виртуалното пространство.

За академичната 2018 и 2019 година в Съединените щати имат над 1 милион чуждестранни студенти. Това са 5,5% от всички студенти в страната, а приносът им към американскатка икономика през 2018 година е бил почти 45 млрд. долара.

Най-много студенти има от Китай, Индия, Южна Корея, Саудитска Арабия и Канада.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.