• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Николай Събев: Елементарна математика и икономическо моделиране са нужни за оздравителната програма на БДЖ

Николай Събев: Елементарна математика и икономическо моделиране са нужни за оздравителната програма на БДЖ

/КРОСС/ Започваме дълбока реформа в министерството и тя има само една цел - България да има високоефективна транспортна система. Това каза министърът на транспорта Николай Събев в предаването „Тази събота" по бТВ. Оставки ще има за всеки един от ръководителите в системата на Министерството на транспорта, който има лоши финансови резултати, лошо качество и потребителите не са готови от техните услуги, категоричен е министърът.

Елементарна математика и икономическо моделиране са нужни за оздравителната програма на БДЖ, смята Събев. При всички командировъчни заповеди, свързани с междуградски пътувания на всички ръководители в системата на БДЖ, разходите за транспорт ще бъдат разрешавани само и единствено ако са в системата на БДЖ, категоричен бе транспортният министър.

Пилотният проект за въвеждане на интервокални билети у нас ще бъде в Русе, заяви министър Събев. От април се очаква да започне превоз на пътници от Русе до София и идеята е още тогава да бъдат издавани билети за поне два вида транспорт - автотранспорт и въздушен транспорт.

В коалиционното споразумение е заложено в българския участък на река Дунав да има четири моста. Втори мост ще бъде направен паралелно на „Дунав мост", който в момента не функционира ефективно, обясни Събев. „Трябва да вдигнем капацитета, а с това и скоростта", поясни той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.