• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Предстоящи събития на 6 септември

Предстоящи събития на 6 септември

/КРОСС/*** Родопи/с. Брестовица. От 10.00 ч. държавният глава Румен Радев ще присъства на възстановката на укриването на Васил Левски във „Влаховата къща", след което ще приветства жителите и гостите на селото. Във възрожденската сграда Румен Радев ще открие барелеф на Апостола на свободата.

*** Пловдив. От 11.50 ч. на площада пред НЧ „Съзнание 1873" държавният глава Румен Радев ще произнесе слово, след което ще наблюдава историческа възстановка и ще поднесе цветя пред паметната плоча на мястото, където е взето решението за Съединението Съединението.

*** Пловдив. От 20.30 ч. на площад „Съединение" президентът Румен Радев ще участва в тържествената церемония по повод 135-ата годишнина от Съединението на Княжество България и Източна Румелия. В 20.45 часа държавният глава ще произнесе слово.

*** София. От 12.00 ч. пред сградата на Администрацията на Президента на Република България ще се извърши тържествена смяна на почетния гвардейски караул. Военнослужещи от Националната гвардейска част ще участват и в церемонията по поднасяне на венци пред Мавзолея-костница на княз Александър І Батенберг.

*** София. От 14.00 ч. в Националния студентски дом на пл. Народно събрание 10 в залата за прожекции ще се състои пресконференция, на която ще бъдат обявени наградите на 11-тото издание на Международния фестивал на анимационния филм "ЗЛАТЕН КУКЕР - София''.

*** Асеновград. От 10.00 ч. в парка между гарата и бул. "България" ще се състои поднасяне на цветя в знак на признателност по повод Деня на Съединението. Слово ще изнесе доц. д-р Симеон Кацаров от ПУ„ Паисий Хилендарски".

*** Асеновград. От 10.00 ч. пред паметните плочи на Пере Тошев военнослужещи от военно формирование 24 490 в Асеновград ще отдадат воински почести по повод Деня на Съединението. От 12.00 ч. пред паметната плоча на Конушенската чета в с. Конуш и пред паметника на поп Ангел Чолаков в с. Новаково от 13.30 ч.

*** Асеновград. От 11.30 ч. пред Историческия музей - „Съединението прави силата" ще се състои празничен концерт на Музейната музикална школа с ръководител Веселина Пашалиева.

*** Асеновград/с. Конуш. От 11.30 ч. пред църквата в селото пред паметната плоча на участниците в Конушенската чета ще бъдат положени венци и цветя.

*** Асеновград/с. Новаково. От 12.00 ч. пред паметника на поп Ангел Чолаков ще бъдат положени цветя в знак на признателност.

*** Благоевград. От 9.30 до 18.00 ч. ." в Регионалния исторически музей ще бъде представена изложба „Полагане основите на българската държавност след Освобождението 1878 г." по случай 135 години от Съединението на България.

*** Бургас От 10.30 часа на площад "Атанас Сиреков" пред сградата на Община Бургас ще започне Ритуал по честване на националния празник 6 септември.

*** Бургас От 10.30 часа в ж.к. "Меден рудник", до СУ "Петко Росен", Народно читалище "Св. св. Кирил и Методий 1985" организира празничен концерт с участието на Катя Георгиева и оркестър "Нашенци", група "Авалон", вокално студио "Примо" и фолклорна формация "Чинките".

*** Бургас В 11.00 часа при паметника на 24-ти Черноморски пехотен полк (пред Военния клуб) ще бъде отслужена заупокойна молитва в памет на героите дали живота клуб) ще бъде отслужена заупокойна молитва в памет на героите, дали живота си за свободата и обединението на България.

*** Бургас От 11.30 часа на площад "Атанас Сиреков" пред сградата на Община Бургас ще започне голямото хоро на Бургас, с участието на Ансамбъл "Странджа".

*** Бургас От 18.30 часа в Експозиционен център „Флора" Държавен куклен театър представя: „Часът на куклите".

*** Бургас В 19.30 часа в кв. „Ветрен" на площада до ОУ "Христо Ботев" ще започне концерт по повод 100-годишнината от основаването на квартала. Участие ще вземат оркестър "Жарава" с ръководител Лазар Налбантов, Панайот и Цветелина Стойчеви, Александра Димитрова, дует "Бургас".

*** Варна. От 10.30 ч. пред паметната плоча на княз Александър Батенберг на площад „Независимост" представителни части от Военноморските сили ще поднесат венци по случай Деня на Съединението.

*** Варна. От 09.00 до 11.00 ч. на Паметната плоча на княз Александър Батенберг, на пл. "Независимост" граждани ще могат да положат венци и цветя по случай Деня на Съединението.

*** Видин. От 11.00 ч. пред паметника на Скърбящия воин ще се състои тържествено честване на 135-ата годишнина от Съединението на България.

*** Велико Търново. От 10.30 ч. пред Общината ритуално ще бъде издигнато националното знаме, ще бъде произнесено официално слово по повод Деня на Съединението.

*** Велико Търново. От 11,00 ч. пред паметника „Майка България" ще бъде изпълнен военен ритуал по полагане на венци и цветя, с който обществеността ще окаже почит към героите на България. Отслужен ще бъде празничен благослов, а Почетният караул на Националния военен университет „Васил Левски" ще премине в тържествен марш.

*** Велико Търново. От 20.45 ч. от площад „Цар Асен I" ще може да се наблюдава аудио-визуалния спектакъл „Царевград Търнов - звук и светлина".

*** Враца. От 10.30 ч. на площад „Христо Ботев" военнослужещи от състава на Бригадното командване ще изразят своята признателност към загиналите за национално освобождение и обединение с полагане на венци и цветя.

*** Добрич. От 11.00 ч. ма площад „Свобода" ще се състои Празничен концерт на Духов оркестър - Добрич по повод 135 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия .

*** Добрич От 11.30 ч. в Центъра за защита на природата и животните ще се състои куклен спектакъл „Глупавият вълк" на Държавен куклен театър „Дора Габе".

*** Дългопол. От 10.00 ч. пред Паметника на загиналите във войните ще се състои поднасяне на венци и цветя по повод Деня на Съединението.

*** Казанлък. От 11.00 ч. в двора на храм „Св. Йоан Предтеча" ще се състои тематична литературно-музикална програма ще изнесат възпитаници на Народно читалище „Възродена Искра" по случай Деня на Съединението.

*** Ловеч. От 11.00 ч. пред сградата на Общината военнослужещи от военно формирование 22 160 ще отбележат Деня на Съединението с тържествено издигане на националния флаг.

*** Ловеч. От 17.00 ч. пред Ловчанско читалище ще се състои празничен концерт на Детски духов оркестър „Джуниър бенд".

*** Пловдив. От 10.00 ч. в катедралния храм „Успение Богородично" Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай ще оглави празничен благодарствен Молебен по случай 135 години от Съединението на България.

*** Пловдив. От 11.00 ч. в Дондуковата градина ще бъдат положени венци и цветя на паметника на Захари Стоянов, а от 11.30 ч. - на паметната плоча на майор Райчо Николов (до Римския стадион).

*** Пловдив. От 12.00 до 13.00 ч. на площад „Стефан Стамболов" ще се състои празничен концерт-спектакъл на Фолклорен танцов ансамбъл „Дилянка". *** Пловдив. От 18.00 до 19.00 ч. на площад „Стефан Стамболов", ще има празничен концерт на група „Мистик".

*** Пловдив. От 19.00 ч. на площад „Централен", пред Военния клуб традиционно ще бъде представена възстановка на събитията от 6 септември 1885 година от комитет „Родолюбие".

*** Пловдив. От 20.30 ч. на площад „Съединение" ще започне тържествена заря-проверка по повод 135-та годишнина от Съединението на България и Празника на град Пловдив.

*** Пловдив. От 20.30 ч. на площад „Съединение" представителни блокове от Сухопътните войски, Военновъздушните сили и Съвместното командване на специалните операции, както и Представителният духов оркестър на ВВС ще участват в честванията на135 години от Съединението на България.

*** Каварна. От 09.00 ч. в спортна зала „Олимпиада" ще се състоят финалите на Държавното първенство по кикбокс в стил фул контакт и муай тай за купата на почетния консул на кралство Тайланд за България г-н Виктор Меламед.

*** Разград. От 11.00 ч. на площад „Независимост" - пред Общинския културен център (Новия театър) ще се проведе тържество по повод Деня на Съединението.

*** Русе. От 11.30 ч. на площад „Александър Батенберг" пред паметника на загиналите български воини в Сръбско-българската война военнослужещи от военно формирование 32 420 ще участват в честването на Деня на Съединението.

*** Сандански/с. Сугарево. От 12.00 ч. до параклиса „Свети Илия" над с. Сугарево, Мелнишко ще бъде отдадена почит към паметта на Тодор Александров.

*** Свищов. От 11.00 ч. в - градинката на площад „Свобода" ще се състои поднасяне на цветя и венци по случай Деня на Съединението.

*** Сливен. От 11.00 ч. пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци военнослужещите от Центъра за подготовка на специалисти ще положат венци и цветя по случай Деня на Съединението.

*** Созопол От 19.00 часа в Художествената галерия ще бъде представена книгата на Стефан Вълдобрев „Книга за песните". Събитието е част от Празници на изкуствата „Аполония" 2020.

*** Созопол От 18.30 часа в Общински театър „Възраждане" ще бъде представена предпремиерно постановката „Портокалова кожа" с режисьор Петър Денчев. Събитието е част от Празници на изкуствата „Аполония" 2020.

*** Созопол От 21.00 часа на Лятното кино ще бъдат прожектирани филмите „Физика на тъгата" и „Сляпата Вайша" с режисьор Теодор Ушев. Събитието е част от Празници на изкуствата „Аполония" 2020.

*** Созопол От 19.00 часа на Амфитеатър „Аполония" ще започне концерт с участието на Александрина Пендачанска - сопран и Людмил Ангелов - пиано. Събитието е част от Празници на изкуствата „Аполония" 2020.

*** Созопол От 21.30 часа на Амфитеатър „Аполония" ще започне концерт с участието на „Фондацията" - Кирил Маричков, Иван Лечев, Добрин Векилов -Дони, Славчо Николов, Веско Поромански. Специални гости ще бъдат Наско Пенев, Звездомир, Керемедчиев и Славин Славчев. Събитието е част от Празници на изкуствата „Аполония" 2020.

*** Стара Загора. От 09.00 до 15.00 ч. в парк „Артилерийски" ще се проведе Рандеву „Августа Траяна".

*** Стара Загора. От 09.30 ч. пред Паметника на „Защитниците на Стара Загора" в Парк „Пети октомври" военнослужещи от 2-ра механизирана бригада ще поднесат венци и цветя по повод Деня на Съединението.

*** Стара Загора. От 10.00 до 16.00 ч. в централната част на парк „Артилерийски" ще бъде представена изложба по случай Деня на Съединението. От 12.00 ч. членовете на Дружеството „Традиция" ще прочетат Прокламацията за обявяване на Съединението на Княжество България и Източна Румелия.

*** Стара Загора. От 11.00 ч. на площада пред Общината ще се състои празничен концерт на Общински фолклорен ансамбъл „Загоре" по повод Деня на Съединението.

*** Тутракан/с. Шуменци От 11.00 ч. пред Мемориала „Военно гробище - 1916 година" военнослужещи от ВМС ще отдадат воински почести с поднасяне на венци и цветя по случай Деня на Съединението.

*** Търговище. От 09.30 до 13.00 ч. Славейковото училище ще бъде отворено за безплатни посещения.

*** Търговище. От 10.00 ч. пред Войнишкия паметник ще бъдат поднесени венци и цветя по повод Деня на Съединението.

*** Търговище. От 19.00 ч. пред Драматичния театър ще се ще се проведе хоротека по случай 135 години от Съединението на България.

*** Хасково. От 10.00 ч. в парк „Кенана" ще се проведе " лекоатлетически крос за деца, посветен на 790 години от славната победа на Цар Иван Асен II при Клокотница.

*** Хасково. От 11.00 ч. пред паметника на Незнайния воин на площад „Свобода" военнослужещи от Сухопътните войски и Представителни части от военно формирование 52 740 от състава на 2-ра механизирана бригада ще поднесат венци и цветя по повод Деня на Съединението.

*** Хасково. От 11.30 ч. на площад „Свобода" ще се проведе празничен концерт по повод 135 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия.

*** Чирпан. От 10.00 ч. пред паметника на Съединението в Градската градина Военнослужещи от 2-ра механизирана бригада и военно формирование 24 620 - Свобода от състава на Сухопътните войски ще поднесат венци и цветя по повод Деня на Съединението.

*** Шумен. От 10.00 ч. пред паметника на загиналите във войните шуменци на площад „Кристал" ще бъде по повод 135 години от Съединението на България слово ще произнесе доц. Стефан Минков, преподавател в ШУ „Еп. К. Преславски". От 11.00 ч. в знак на почит венци и цветя ще бъдат положени и пред паметната плоча в местността „Марашка кория" в село Мараш.

*** Ямбол. От 10.15 ч. на площада пред Общината с изпълнения на патриотични и възрожденски песни от Ямболския духов оркестър ще бъде отбелязан Денят на Съединението.

*** Ямбол. От 10.30 ч. пред Общината ще се състои тържествена церемония с ритуал по издигане на националния флаг, празнично слово на кмета и благодарствен молебен.

*** Ямбол. От 11.00 ч. до Паметника на загиналите за националното ни освобождение ще бъдат поднесени венци и цветя.

*** Ямбол. От 15.00 ч. ще се състои награждаването на стадион „Георги Дражев" ще се състои

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.