• 14 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8118
  •  GBP / BGN 2.2736
  •  CHF / BGN 1.9990
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

След настояване на Захариева, Сърбия отрече, че ще строи ограда по границата

След настояване на Захариева, Сърбия отрече, че ще строи ограда по границата

/КРОСС/ По разпореждане на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева дипломатическата ни служба поиска обяснение от властите на Република Сърбия относно публикациите в сръбски медии, че правителството ще строи ограда по границата с България заради коронавируса, съобщиха от пресцентъра на МВнР.

Посланикът за специални поръчения Иван Петков разговаря със сръбския посланик в София Желко Йович, който заяви, че правителството му не е вземало решение за издигане на ограда по границата с България, нито се извършват дейности по подготовката за такова съоръжение. Посланикът на България в Сърбия Радко Влайков проведе разговор с Милош Попович, началник на кабинета на сръбския министър-председател г-жа Ана Бърнабич. Той потвърди, че подобно решение за България няма и ще бъдем уведомени предварително, ако в бъдеще се обсъжда такова.

В разговорите на нашите дипломати бе подчертано, че границата на България със Сърбия се охранява изключително стриктно от страна на Граничната полиция на България като външна граница на ЕС. За първата половина на годината на изход на "зелена" граница със Сърбия от българските власти са задържани 211 незаконни мигранти. По време на извънредното положение в Сърбия бе приета Наредба за мерките по време на извънредното положение, в която са изброени мерките, предприемани от властите за борба с разпространението на коронавируса.

В чл. 3 'б' бе предвидено, че за предотвратяване разпространението на заразата, както и на масовото незаконно преминаване на държавната граница се допуска временното изземване правото на ползване на поземлени имоти, собственост на физически и юридически лица, по протежение на граничната линия с Република Северна Македония и Република България.

Решението за временно изземване правото на ползване се взема от Министерството на финансите по предложение на Републиканската дирекция за собствеността на Република Сърбия. Наредбата е прекратила своето действие на 6 май 2020 г., с отменянето със закон на Народната скупщина на Сърбия на извънредното положение в страната. От наличните данни в Републиканската дирекция за собствеността на Сърбия се вижда, че подобна мярка не е била прилагана спрямо поземлени имоти по границата с България, а единствено по границата с Република Северна Македония, уточниха от Външно министерство.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Л.Кольовски

До този момент не е публикувана или оповестена по друг начин официална информация дали ББ е в Барселона – на разпит в прокуратурата, полицията или друга служба на Испанското кралство. В публичното пространство обаче, се появи снимка на правителствения аероплан, който е паркиран на някакво летище в Барселона и втори ден събира лъчите на щедрото каталунско слънце, което поражда въпроси: 1. Летял ли е Борисов на борда на правителствената машина? 2. В Испания ли е Борисов и по каква работа е там, ако е в Испания? 3. Колко струва полетът на „Фалкон“-а от София до Барселона – гориво, възнаграждение на екипажа, чай, кафета, други напитки, сандвичи и ядки, летищни такси и пр. и как ще бъдат отчетени тези разходи? 4. Ако допуснем, че Борисов не е привикан на разпит в Барселона, но е там по други причини, какви са тези причини? Частни, държавни или други? 5. Защо пресслужбата на Министерския съвет мълчи по тези въпроси? Разбира се, на фона на стотиците и хилядите пакости, безчинства, вреди и щети, един полет на премиера – Шут до Барселона и обратно изглежда като детска игра. Но все пак българските граждани имат правото да знаят дали техния премиер е в Испания и какво точно прави на територията на братското нам кралство.

22.08.2020 01:59:18

МВнР лъже постоянно...

Соросоидката Екатерина Захариева никой не я ебава по света за слива, но за свирки става...на герберунгелите и нейни себеподобни...

21.08.2020 16:54:54

видимите резултати

Калинка Екатеринка не я бръснат за слива нито сърби, нито гърци, нито турци.

21.08.2020 16:00:36

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.