• 30 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

От 1 юни пада 14-дневната карантина с Гърция и Сърбия

От 1 юни пада 14-дневната карантина с Гърция и Сърбия

/КРОСС/ „Това, което се договорихме с Гърция - от 1 юни пускаме свободно, без карантиниране, бизнес, семейни връзки, дипломатически, хуманитарни и транспортни. С Сърбия - същото в двустранни декларации - от 1 юни. Румънското правителство е в оставка и се надяваме да вземат решение, което да е в унисон, с тези, които взехме трите държави и да премахнем тази 14-дневна карантина, която спъва доста от работата".

Това съобщи днес премиерът Бойко Борисов след видеоконферентен разговор с президента на Сърбия Александър Вучич, премиерите на Гърция Кириакос Мицотакис и на Румъния Лудовик Орбан обсъждат облекчаване на мерките при пътувания на гражданите на всяка една от четирите страни на територията на другите три държави в пандемията от Covid-19.

Декларацията на границите ще бъде максимално семпла с трите имена, „нямам симптоми", „не съм под карантина" „запознат съм с епидемичната обстановка в съответната страна", „пътувам на собствен риск".

На 1 юни във Варна ще има физическа среща с Вучич, Мицотакис и Орбан, съобщи още Борисов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

НЕЗАВИСИМ ГРАЖДАНСКИ ЩАБ ОГЛАВЯВА ПРОТЕСТИТЕ

19.05.2020 По предложение на активни граждани и поради обществената нужда, протестът за оставка на правителството да е изцяло граждански и безпартиен, Възраждане приветства създаването на Независим граждански щаб. В него може да се включи всеки гражданин, който има желанието, силата, постоянството и волята да се бори за промяна в управленския модел, нов обществен договор, промяна на управлението и правото на гражданско участие чрез референдуми. Очаква се подобни щабове да се активират във всеки град, в който има възникнала обществена нетърпимост към правителството на Борисов 3. Възраждане ще подкрепя тези щабове с ресурса, с който разполага, за да може заедно да продължим процеса на обединение на българите срещу управляващото статукво. Припомняме, че на 14 май (първият ден след отпадането на извънредното положение) започна национален протест за оставка на правителството. Той е организиран от нас от Възраждане, като поканихме всички останали опозиционни партии да застанат до българските граждани в борбата им за достоен живот и граждански права. На площад „Народно събрание“, до сънародниците ни, обаче, застанахме единствено ние от Възраждане, с което подпомогнахме процеса на пробуждане на българския народ. Разбира се, управляващите не се поколебаха и насочиха целия полицейски ресурс срещу гражданите. Полицейският произвол беше факт. Много наши съграждани получиха актове, за които може да се свържат с Възраждане на имейл vazrazhdane@vazrazhdane.bg, за да получат съдействие при обжалването им. В резултат на всичко случило се през изминалите 5 дни, гражданите проявиха желание сами да поведат битката с властта. Те не се демотивираха от репресиите, а се амбицираха да застанат начело на тази битка. Политическа организация Възраждане уважи желанието на българските граждани да излязат на преден план със сформирането на граждански щаб, който да продължи протеста като безпартиен. Възраждане се стреми към обединение с всички останали, дефинирали себе си като опозиция, защото само така можем да достигнем до оставка на правителството, което е първата крачка от промяната. Ето защо, ние ще заемем подкрепяща, а не водеща позиция в протеста. Начело на него ще застанат българските граждани – част от Независимия граждански щаб. Днес в 17:00 ч., протестът продължава на площад „Народно събрание“, като всеки желаещ да се присъедини към щаба може да го направи на място. https://vazrazhdane.bg/

19.05.2020 19:27:38

Eлена Гунчева

Управлението не е за крадци!!!! . Президентът Радев днес ясно заяви, че ако той управляваше, нямаше да допусне да се краде. Защото тридесет години, а особено последните единадесет, кражбата е основната професия на управляващите политици. Президентът посочи, че само по време на управлението на Борисов, България е намаляла с 600 000 българи. И това е естествено, защото мястото на катастрофата обикновено не е привлекателно за нормалните хора, които искат да живеят в нормална държава, в която държавата се грижи за сигурността, законността и гражданите си, а не за мафията си. И отново днес, за пореден път, си задаваме въпроса какви хора трябва да ни управляват. Както съм казвала преди, а и сега, от хората, които са в управлението, зависи състоянието на държавата, законността и правовия ред. Защото почтен човек и с лоши закони ще прави добро и обратното – крадецът и с перфектните закони ще продължава да краде. Затова и моралът и почтеността са основно изискване в политиката. Борисов е изкарал малкия си трудов стаж като охранител, а след това секретар в МВР и политическите постове след това. Той е свикнал с насилието, с това да се плаща, за да защитава, с това да си затваря очите какви зулуми правят приятелите му и да се смята за недосегаем. Няма читав човек в обкръжението му, всички са нагли, алчни и безскрупулни, като открито показват презрението към народа си. Президентът Радев е лъч светлина в тъмнината на блатото, в което се намираме в момента. Без да има подкрепа на институционално ниво, нито пък на партии и организации, той не се страхува да казва истината и да критикува управляващите. Ненапразно Бойко Борисов го приема за най-големия враг. Хората на властови позиции най-добре се забелязват. Там се вижда кой какъв е. Както се казва – дай на човека власт и го виж какъв е. Борисов получи абсолютната власт и се доказа какъв е. Яко корумпе, комплексиран цървул и отявлен некадърник по отношение на задълженията си. Който освен това не се свени да обижда грубо сънародниците си, от чиито данъци получава заплатата си, че и ги краде на всичкото отгоре. Президентът Радев пък показа достойнство, авторитет и най-вече – воля да защитава народа си, включително и от управляващите. При всяко негово изказване се вижда болката му от състоянието на хората, постоянно призовава правителството да обърне внимание на бедните, на онеправданите, на образованието, на здравеопазването. Управляващите обаче са глухи за посланията му. Но ние ги чуваме! И идва време разделно. На тези, които обичат България и крадците, ограбващи България! И лидерът на народа, на тези, които обичаме България, е ясен. Да подкрепим Президента Радев, за да няма повече крадци сред управляващите!

19.05.2020 17:02:50

ВАСИЛ БОЖКОВ:

ХУНТАТА НАРУШИ ВСИЧКИ ЗАКОНИ И ПРЕМИНА ВСЯКАКВИ ГРАНИЦИ!..................От януари досега хунтата, която управлява България, наруши всички закони и премина всякакви морални и етични граници. Доказателствата и свидетелите на грубото погазване на законите са хиляди. Случи се пред очите на цялото общество по грозен и първобитен начин. Спрямо служителите, семейството, приятелите и партньорите ми се извършват поредица от репресии и незаконни действия. Държавните структури, ръководени от Горанов – НАП, ДКХ, ръководените от г-н Борисов ДАНС и МВР, Специализираната прокуратурата и съд погазваха ежедневно законите. На всеки безчинствал държавен служител ще бъде заведено дело и потърсена лична съдебна отговорност. Законите са, за да се спазват. Утре, в 8:00 ч., ще направя предложение към всички, които се вълнуват от бъдещето на акциите на ПФК ЛЕВСКИ / PFC LEVSKI Бъдете здрави!

19.05.2020 16:49:20

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.