• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Сърбия спира изцяло градския транспорт, Вучич поиска да не се излиза след 17 ч.

Сърбия спира изцяло градския транспорт, Вучич поиска да не се излиза след 17 ч.

/КРОСС/ Градският транспорт в цяла Сърбия спира работа заради коронавируса, съобщава в. "Данас".

Прекъсването на градския транспорт ще е за неопределено време. Не се забраняват само таксиметровите услуги и "собственият превоз" (пътуване с лични автомобили). Който не може да работи от дома си, а трябва да присъства, ще има възможност да му бъде организиран превоз от властите.

Сърбия въведе полицейски час от 20 до 5 ч. сутринта, в страната действа извънредно положение. Забраната обаче няма да бъде в сила в неделя за хората на възраст над 65 г., след като преди дни за тях стана невъзможно да напускат домовете си. Сега те ще могат да го правят между 3 и 8 ч., за да си набавят хранителни продукти или лекарства и да отидат на лекар. Властите предлагат и информация кои аптеки работят в неделя.

Президентът Александър Вучич обаче заяви преди малко, че е предложил на кабинета полицейският час да започва от 17 ч., а не от 20 ч., тъй като "е очевидно, че не можем да бъдем достатъчно дисциплинирани".

Това става въпреки уверенията на властите, че строгите мерки - затварянето на граници и търговски обекти и включването на армията в съвместни патрули с полицията, а и извънредното положение - дават резултат в овладяване на заразата. Сръбските случаи вече са 171 (поне 22 днес), един е починал, двама - излекувани.

Президентът помоли изрично гражданите да останат у дома и заяви, че ако не изпълняват това и има много хора по улиците, полицейският час може да започва не от 17, а от 13 ч.

Той каза и че в страната са влезли над 317 хил. сръбски граждани от 5 март насам, като няки са дошли след карантина, други са знаели, че са заразени. Предстои да се види как това би се отразило на общия брой случаи.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.