• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Ново развитие по случая с изчезналия Съвестин

Ново развитие по случая с изчезналия Съвестин

 

София /КРОСС/ Нова следа се появи по случая с изчезналия преди 15 години Съвестин Деянов. Българка, живееща във Франция, твърди, че е забелязала момчето в метрото в град Лион. 

Диана Йорданова разпознала Съвестин, след като в понеделник гледала репортаж за сайта Lipsva.com по БНТ, пише "Новинар". Самият сайт издирва безследно изчезнали хора в световната мрежа. На страницата е качена и снимка на Съвестин. Става дума за негов портрет, изработен в САЩ по метода на възрастовата прогресия. Момчето нарочно е състарено, за да изглежда автентично. 

Националната телевизия показва точно този портрет на изчезналото момче този понеделник. Часове преди да гледа репортажа Йорданова, както обикновено се прибирала към къщи с подземната железница. Жената разказва, че момчето й направило впечатление, тъй като било срещу нея и я гледало „втренчено” и „натрапчиво”. Българката добавя, че косата на момчето също й направила впечатление. Тя била сресана на път по средата и късо подстригана. 

Жената твърди, че младежът е бил облечен много добре, имал много младежко лице и торбички под очите. По-късно тя гледала новините по БНТ и видяла снимката на изчезналия Съвестин. "И аз се загледах и в един момент направо скочих като попарена, защото момчето по телевизора беше това, което ме гледаше днес толкова натрапчиво. Бретонът е същият, физиономията, формата на лицето, веждите - всичко, всичко... Ако е съвпадение, е страшно съвпадение. Като го разказвам, изтръпвам, просто цялата настръхвам", споделя развълнуваната жена. 

След репортажа тя успява да се свърже в бащата Тодор Деянов през сайта Lipsva.com. Според него Йорданова била много категорична. „Аз мога да разпозная, когато хората искат да направят изява. Сблъсквал съм се със секти, с гадатели, с какво ли не”, казва Деянов. Самата Йорданова е категорична, че въпреки странната реакция на бащата, тя трябвало да направи нещо, тъй като според нея момчето, което е стояло пред нея наистина е Съвестин. 

От своя страна Деянов обяснява, че при тези случаи се разчита изключително на сляпата случайност. "Тя попада на младеж, при това - по нейните описания -  на възраст, на която действително е Съвестин. Тя няма как да знае това. И най-вече я впечатляват очите. Той наистина има много характерни очи", обяснява бащата”, споделя той. 

Във френското метро има камери, така че записите им могат да помогнат за откриването на момчето. Друга важна следа е, че при влизане и излизане в метрото, пътниците се регистрират с карти, които освен личните им данни, съдържат и адреса им. Във вторник българските полицаи, които се занимават с издирването на Съвестин, са уведомени за случая. Новата следа отново дава надежда на бащата. Той споделя, че винаго таи надеждата, че Съвестин винаги може да се прибере всеки момент и да го изненада на вратата.  „Той излезе да играе, усмихна ми се и това беше последното ни виждане. Защо и да не се върне така”, пита мъжът. 

Тодор Деянов не се сблъсква с подобни сигнали на прав път. Преди 12 години той попаднал на снимка на дете от Ирак, което поразително приличало на изчезналия му син. Тогава Деянов спешно заминал за Багдат, където се срещнал с местните дервиши. Впоследствие било установено, че въпросното дете не е Съвестин. Отгогава до този момент не е имало нова развръзка по случая. 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.