• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Адвокати отново на протест срещу ръководството на гилдията

Адвокати отново на протест срещу ръководството на гилдията

/КРОСС/ Пловдивските адвокати отново организират протест срещу ръководството на гилдията пред сградата на Висшия адвокатски съвет. Преди няколко месеца бе проведен подобен протест.

Между двата протеста се забелязва тенденция на реваншизъм, каза пред БНР Иван Демерджиев, председател на адвокатската колегия в Пловдив.

Очакванията на българските адвокати са много различни от това, което показва като действие или бездействие Висшият адвокатски съвет, коментира той в предаването „Преди всички".

Искаме силна и обществено ориентирана адвокатура, подчерта Иван Демерджиев.

Вместо да си вземат поука заради отказа на Общото събрание на адвокатите да приеме отчета им, което е прецедент в съвременната история на адвокатурата, членовете на Висшия адвокатски съвет потърсиха саморазправа с набелязаните за инициатори, поясни Демерджиев. „А всъщност инициатор бяха всички български адвокати, които изразиха по недвусмислен начин недоверието си."

Той мотивира необходимостта от нов Закон за адвокатурата, така че да бъде уредено Общото събрание на адвокатите да определя бюджета на организацията и да го контролира.

Иван Демерджиев критикува и липсата на позиция на Адвокатския съвет по проекта, а след това и по законодателния акт за регламентирането на фигурата на специалния прокурор, който ще разследва главния.

Голяма част от изказванията на главния прокурор са насочени към това да се дискредитира адвоката като личност, функция и фигура в процеса, посочи Иван Демерджиев. „И тези внушения по никакъв начин не бяха отблъснати, нямаше защита от Висшия адвокатски съвет."

Той самият ще се кандидатира за председател на Висшия адвокатски съвет. Мандатът на предстоящия състав на съвета изтича и предстои избор на нов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.