• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

НСТС обсъди условията и реда за изплащане на компенсации на работодатели

НСТС обсъди условията и реда за изплащане на компенсации на работодатели

/КРОСС/ Националният съвет за тристранно сътрудничество /НСТС/, на основание на Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г., проведе онлайн заседание и обсъди проект на Постановление на Министерския съвет за определяне на условията и реда за изплащане компенсации на работодатели, преустановили работа поради обявеното извънредно положение, внесен от Министъра на труда и социалната политика.

Усложнената епидемична обстановка, вследствие на бързо разпространяващия се коронавирус (COVID-19) оказва неблагоприятно въздействие върху редица сектори и икономически дейности – хотелиерство и ресторантьорство, преработваща промишленост, строителството, дейностите в областта на културата, спорта и развлеченията, търговията на дребно, пътническия транспорт и др.

Проектът на Постановление на Министерския съвет /ПМС/ е разработен с цел подпомагане на работодателите от засегнатите сектори и икономически дейности, запазване на заетостта на техните работници и служители, и регламентира условията и реда за изплащане на компенсации.

В рамките на проведената дискусия НСТС не постигна единодушна подкрепа по проекта на ПМС. Всяка от организациите на работодателите и на работниците и служителите представи писмени становища с конкретни бележки и предложения.

По решение на членовете на Националния съвет за тристранно сътрудничество обсъждането по проекта на Постановление на Министерския съвет за определяне на условията и реда за изплащане компенсации на работодатели, преустановили работа поради обявеното извънредно положение, ще продължи в събота, 28 март 2020 г.

Писмените становища на синдикалните и на работодателските организации са публикувани на Портала за консултативните съвети на Министерския съвет .

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.