• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Гълъб Донев отговори на Корнелия Нинова: МС никога и никъде не е изрязвал позиция за участие във война

Гълъб Донев отговори на Корнелия Нинова: МС никога и никъде не е изрязвал позиция за участие във война

/КРОСС/ Министерският съвет никога и никъде не е изрязвал позиция за участие във война. Така служебният премиер Гълъб Донев отговори на питане от лидера на БСП Корнелия Нинова дали правителството застава зад думите на говорителя Антон Кутев, който в интервю заявява, че кабинетът дава пари за изтребители, а не за социални помощи, защото сме пред война и са нужни пари за оръжия.

"Ще си позволя да отбележа, че не съм изненадан от вниманието, с което следите изявите на говорителя на кабинет Антон Кутев. Сигурен съм, че това е продиктувано от дълг и отговорност към българските избиратели. Министър- председателят не разяснява какво иска да каже говорителя, а обратното. Примерът обаче дължи на гражданите и депутатите ясна и обоснована позиция относно сигурността и отбраната. За позициите на правителството може да се съди по решеният му. В този смисъл Министерският съвет никога и никъде не е изрязвал позиция за участие във война. Точно обратното. Позицията на Министерският съвет винаги е била в подкрепата за възстановяване на мира и сигурността в региона по пътя на дипломацията. Евентуално участие във военен конфликт, такова не леко решение, се обсъжда в тази зала. Да се твърди обратното е грубо изопачаване на истината. Конфликтът в Украйна унищожава хора и съдби, унищожава бъдещето на Европа. Министерският съвет следи внимателно конфликта и оценява рисковете и заплахите пред националната сигурност. Правителството прави всичко необходимо, за да бъде готова държавата с адекватна реакция при ескалация и разширяване на конфликта. Министерският съвет не взема решения какви оръжия да закупува, това също е работа на Народното събрание. Министерският съвет изпълнява взетите от НС решения за модернизацията на Въоръжените сили. Кабинетът изпълнява законните решения на Народното събрание", каза още премиерът Гълъб Донев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.