• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

БСП приключи заседанието на част от Националния съвет с декларация

БСП приключи заседанието на част от Националния съвет с декларация

/КРОСС/ С декларация до всички членове и симпатизанти на БСП приключи заседанието на част от Националния съвет на столетницата на „Позитано" 20. Около 80 души се събраха с настояването да бъде проведен партиен пленум. От ръководството на БСП обаче заявиха, че неговото свикване е нелегитимно.

Групата излезе с призив да бъдат подкрепени справедливите искания на протестиращите в страната, които БСП подкрепя. Председателят на столичните социалисти Калян Паргов коментира, че декларацията може да бъде подкрепена от всеки от БСП:

„Която ще разпространим и до всички партийни членове и организации. Тя е отворена. Който счита, че това е една достойна национално отговорна позиция на БСП, може да се присъедини, без значение кой каква позиция заема в БСП".

Преди заседанието лидерът на ПЕС Сергей Станишев заяви: „За да бъдем ние алтернатива на безобразията на ГЕРБ, ние трябва да покажем, че всъщност ние уважаваме собствените институции. В БСП има събрани подписи, трябва да се събере заседание, затова съм тук".

„А и политическата обстановка е такава, че налага заседание на Националния съвет. Предишното заседание на финала беше провалено от ръководството", каза Михаил Миков, член на Националния съвет.

Заседанието се проведе в отсъствието на лидера на левицата Корнелия Нинова.

След като представители на вътрешнопартийната опозиция в БСП поискаха заседание на ръководството, на което да бъде обсъдена актуалната обстановка в страната, Нинова излезе с призив към членовете на партията. Според нея е недопустимо в такава криза в държавата да бъде предизвиквана криза в партията с подмяна на легитимните колективни органи на БСП.

„Днес свикват пленум на Националния съвет, без да имат необходимия кворум. Днес пленум няма. Има сбирка по интереси", подчертава лидерът на БСП, посочвайки, че днешната среща е нелегитимна и не може да приема решения.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Даже СерГЕЯ СтаниШеф се е върнал да подкрепя хунтата, каквото отдавна върши по света и у нас. Предател и агент на чужди интереси в БСП.

12.07.2020 17:25:14

безпартиен протестер

Тия 80 всичките показаха, че са с бойко борисов и гробарите. Сега Нинова по списък да ги изгони от партията.

12.07.2020 17:23:43

И

...а този НС не е ли с изтекъл мандат,след като същите оспорват лидерството на Нинова...

12.07.2020 16:52:19

Ха-xa

Същите тези представители от НС трябва да си подадат оставката,защото не приеха предложението на легитимния пленум да участват в протести.При положение , че Нинова е заявила че БСП подкрепя протестите...този ход е излишен.Жалки сте...

12.07.2020 16:50:07

Анонимен

Станишев и Миков се държат като безполови същества. Това са партийни функционери, чиновници, негодни да бъдат лидери. Станишев е виновен да дойде Борисов на власт. Винаги ще му се припомня за хаоса по времето на тройната коалиция. Всички крадяха като за световно а БСП плати сметката. Всичко това заради него. С процедурни хватки не се води партия. Нинова е повече мъж от тези двамата. А и не само от тях.

12.07.2020 16:35:41

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.