• 16 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8056
  •  GBP / BGN 2.2785
  •  CHF / BGN 1.9957
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Нинова: НС на БСП одобри управленската програма, ще предложим ключовите решения в коалицията да се вземат само след съгласуване

 Нинова: НС на БСП одобри управленската програма,  ще предложим ключовите решения в коалицията да се вземат само след съгласуване

/КРОСС/ Очакваме мандатоносителят „Продължаваме промяната” да проведе докрай разговорите за подкрепа на правителството и да гарантира най-малко 121 депутати. Ако те не осигурят тази подкрепа, утре няма да бъде внесен кабинет. Ако такава подкрепа бъде осигурена, Националният съвет на БСП реши:

1.    Одобрява програмата за правителство, която вчера изработихме с партньорите от „Продължаваме промяната” и „Демократична България”. Ние сме удовлетворени от тази програма, най-вече заради силния социално-икономически пакет – безплатните учебници и лекарства за деца, увеличаване на вдовишката надбавка за пенсионерите, продължаване на политиката за преизчисляване на пенсиите, пакета за подкрепа на млади хора, деца и семейства. Имаме предвид подкрепата на българската икономика с продължаване на компенсирането за цената на енергията, въвеждането на патентен данък за микро и малки предприятия и редица други мерки, заложени в програмата. Получихме висока оценка за това, което сме постигнали като преговорен екип.

Удовлетворени сме от факта, че в програмата намери място наше предложение да се положат дипломатически усилия за нормализиране на диалога между България и Руската федерация, с оглед българския национален интерес.

2.    Ако се стигне до кабинет, Националният съвет потвърди четиримата досегашни вицепремиер и министри.

3.    Приехме решение да предложим на коалиционните партньори един по-стегнат ред на вземане на решения в коалицията, защото това досега беше проблем – нарушената комуникация. Това да стане чрез специалния секретариат към коалиционния съвет, но и с един ангажимент – ключови решения от национална сигурност, от външн политика, от национален интерес на България да се вземат само след предварително съгласуване в коалиционния съвет и тогава да се действа.

4.    Националният съвет реши, ако първият мандат не се осъществи и ни бъде връчен трети, по желание на президента и по силата на Конституцията, да положим всички усилия и да водим преговори за съставяне на кабинет, защото основната ни цел е да има редовно правителство и работещ парламент, който да гарантира стабилност на държавата и сигурност на семействата в следващите трудни месеци.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.