• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Проф. Кантарджиев: Липсват контрол и съзнание, наруши се доверието в лекарите

Проф. Кантарджиев: Липсват контрол и съзнание, наруши се доверието в лекарите

/КРОСС/ „Като специалист винаги съм говорил за необходимостта от мерки, да не се прекалява с тях и да се осигури нормалност за тяхното провеждане. Трябва да се убедят хората. Допускат се алтернативни мнения, което е странно". Това коментира пред БНР проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести и член на Националния оперативен щаб.

По думите му до 14-и ноември случаите на Covid-19 у нас са се увеличавали главоломно и оттогава сме в едно плато, което обаче е крехко.

„21 дни е периодът, за който тенденциите след предприемане на мерките могат да се преценят... При децата рядко може да се развие клинично проявяване на коронавирусната инфекция, но те много лесно заразяват по-възрастните".

Няма вкарване на хаос в обществото, категоричен е проф. Кантарджиев.

В предаването „12+3" той подчерта:

„Най-важното беше, ако имаше съзнание у хората и те носеха маски, нямаше да имаме по над 3000 случая на ден, а щяхме да имаме по 300 на ден. Но липсва контрол и съзнание. Наруши се и доверието в лекарите заради противоречащите неща, които се говорят... Ако си се заразил с нисковирусно число можеш да преминеш болестта или с леки симптоми, или с никакви... Трябва да сме трезви и да не се плашим излишно".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Стоян Стоев

Територия, на която Парламента е с най-нисък рейтинг; съд - който не защитава Истината, а този, който плаща; полиция, която - НЕ брани, а - бие излезлите по улицата, за да защитят правото си на живот; лекари - статисти, които броят трупове по стълбите на болниците; училища пълни с паяци, а не - с деца; старци ровещи по кофите и... мутри минаващи край всичко-тава, нарекли себе си - УПРАВЛЯВАЩИ, може ли да наречете ДЪРЖАВА?!

24.11.2020 17:33:45

Българин

Пичка ти ленина, Кантарджиев. Ти не си доктор, а Менгеле....Но запомни, че ще отговаряш за престъпленията си!

24.11.2020 17:02:36

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.