• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Всеки втори по света е с намалени доходи

Всеки втори по света е с намалени доходи

/КРОСС/ Доходите на всеки втори човек по света са спаднали заради коронавируса. Жителите на страните с ниски доходи са особено тежко засегнати от загубите на работни места или съкращенията на работното време, показва проучване на института "Галъп", предава "Ройтерс". Базираният в САЩ институт е проучил 300 000 души от 117 страни по света. Половината от имащите работа са печелели по-малко заради прекъсванията, свързани с коронавируса. Това се равнява на 1,6 милиарда засегнати по света, отбелязва "Галъп". "Тези проценти варират от 76 на сто в Тайланд до 10 на сто в Швейцария", отбелязват в изявление авторите на проучването.

В Боливия, Мианма, Кения, Уганда, Индонезия, Хондурас и Еквадор над 70 на сто от запитаните са съобщили, че получават по-малко, отколкото преди глобалната криза. В САЩ това число спада до 34 на сто. Кризата с КОВИД-19 е засегнала работниците по цял свят, особено жените, които са свръхпредставени в нископлатени сектори като продажбите, туризма и хранителните услуги. Проучване на "Оксфам" показа, че жените по света са загубили приходи от 800 милиарда долара заради пандемията.

Над половината от запитаните са заявили, че временно са спрели да работят - около 1,7 милиарда възрастни по света. В 57 страни, включително Индия, Зимбабве, Филипините, Кения, Бангладеш и Салвадор, над 65 на сто от запитаните са съобщили, че временно са спрели работа.

По-слабо са засегнати предимно развитите страни с високи доходи. По-малко от 1 от 10 в Австрия, Швейцария и Германия са спрели временно работа. В САЩ това число е 39 на сто, показва проучването. Освен това един на всеки трима е загубил работата или частния си бизнес, което означава над 1 милиард души по света. Тези цифри също варират, от 3 на сто в Швейцария и 13 на сто в САЩ до над 60 на сто във Филипините, Кения и Зимбабве.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.