• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8385
  •  GBP / BGN 2.2902
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Лед лентите - Къде е най-подходящо да ги инсталираме?

Лед лентите - Къде е най-подходящо да ги инсталираме?

/КРОСС/ Трудно е да наложите собствените си предпочитания за осветлението, което е извън дома ви, но в къщи без проблем можете да се съобразите със собствения си вкус и интериор.

Проучване, направено от холандски изследователи преди 6 години, установява, че акцентното осветление съдейства за повдигане на настроението на хората и логично значително намалява тревожността. Силната студена светлина действала ободряващо на участниците в изследването, а слабата топла светлина придавала уют и спокойствие на атмосферата в помещението.

Ако търсите следващия си проект „Направи си сам", подобрете пространството си с осветление за настроение с естетичен ъпгрейд, който може да подобри вашето настроение, сън и производителност.

Лесно могат да се постигнат тези ефекти и в домашна обстановка с помощта на LED осветление. Диодните ленти са енергийно по-ефективни и значително по-трайни от обикновените крушки с жичка, същевременно са изключително универсални.

Монтирането на RGB Лед ленти може да придаде на помещението индивидуалност и дори известна екзотика. Светодиодите светят, когато електрическия ток мине през микрочип, а вариантът RGB позволява използването на червени, сини и зелени чипове, които светят в широка гама от цветове.

Те пет места в дома ви са най-удачни за монтиране на лед ленти:

1. Под кухненските шкафове
Най-често светодиодно осветление се монтира под горните кухненски шкафове. Осветяването на долния шкаф създава по-добре осветена работна повърхност, а именно кухненския плот. Така ще ви е по-лесно да готвите, да миете чиниите или дори да работите на компютъра, ако в момента работите от дома.

Така няма да натоварите зрението си, а тези лед светлини могат да осветят цялото пространство в кухнята, без да е необходимо да включвате по-ярки осветителни тела.

2. Под рафтовете
Осветената долна част на рафтовете може да акцентира върху колекции от фигурки, книги и други дребни предмети, които правят дома ви уникален.

Рафтовете също могат да пречат на светлината да достигне до работното ви пространство или бюрото, затова монтирайте лентите така, както се прави на горните кухненски шкафове.

3. Под детското легло или спалнята
Поставянето на лед лента с дистанционно управление под детското легло може да ви осигури значително спокойствие нощем, тъй като леката светлина ще успокоява детето и няма да се налага да ходите при него през нощта, за да го приспивате отново. В спалня лед светлините тя създават уютна атмосфера, особено ако са кехлибарени нюанси или други топли тонове, предразполагаща за някои лудории.
Както и на други места, които се нуждаят от осветяване, RGB акцентните светлини позволяват да ги включвате вечер, регулирайки яркостта и цвета им.

4. Зад компютъра и телевизора
Сигурно сте се дивили на визията, която ви показват големите вериги магазини за електронна техника - огромни телевизионни екрани, зад които се прокрадва загадъчна светлина в различен цвят.

Това можете да направите лесно и в къщи с помощта на лед ленти. По този начин ще постигнете облекчаване на напрежението в очите, като същевременно визията на екрана ще е по-детайлна и ярка. Освен зад телевизора, можете да постигнете този ефект и с осветяване на гърба и на монитора на компютъра.

Решения, които трябва да вземете преди да купите лед лента

Първо трябва да прецените какво точно искате - дали светлините да са обикновени бели, RGB ленти (за цветни) или RGBW светлини (както за цветна, така и за чиста бяла светлина) и дали искате да са ярки или по-приглушени. Трябва да знаете, че RGB светлините могат да светят в бяло, но само чрез настройване на трите цвята до най-ярко положение.

Решете как искате да светят вашите светлини. Лентите, които се предлагат на пазара могат да светят в един цвят, да се сменят цветовете един с друг от дистанционното по ваше желание или да зададете предварителна програма, по която да се редуват цветове и ритъм на светване и гаснене.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.