• 01 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Задържаха над 36 000 таблетки на ГКПП Дунав мост - Видин

Задържаха над 36 000 таблетки на ГКПП Дунав мост - Видин

/КРОСС/ 36 384 таблетки от нерегистриран в България лекарствен препарат „CLOMIPHENЕ CITRATE" (50mg) задържаха митнически служители от отдел Борба с наркотрафика - Дунавска в ГД МРР на Агенция „Митници" на 14.09.2020 г в района на ГКПП Дунав мост - Видин - Калафат.

Пратката с общо тегло 31 кг съдържа 1516 опаковки по 24 таблетки и е превозвана като част от групажна стока от България за Румъния с крайна дестинация Великобритания. Лекарственият продукт, който е регистриран в Гърция, но не и в България, представлява медикамент за стимулиране на овулацията и репродуктивни проблеми при жената, но се използва и от мъже след спортна стероидна терапия.

При първоначалния оглед на румънския товарен автомобил и придружаващите документи е установено, че съдържанието на пратката не е описано подробно, а последваща проверка не е установила реалния изпращач на стоката. На основание Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина за случая ще бъде информирана Изпълнителната агенция по лекарствата.

При подобен случай през април тази година по сигнал на Агенция „Митници" към германските митници е задържано голямо количество нерегистрирани лекарства и допинг средства, които са съхранявани и за които се предполага, че са търгувани в нарушение на немското антидопинг законодателство.

След като служители на Агенция „Митници" идентифицират пратка, съдържаща 11 кг (12 000 таблетки и над 1000 ампули) анаболи, е подаден сигнал към държавата - крайна дестинация на доставката. Службата за митническо разследване в района на Есен, Германия, провежда акция, при която е задържан 24-годишен немски гражданин, установен като получател на пратката. При претърсване в жилището му, подредени в шкафове, са открити 15 000 ампули и над 103 000 таблетки допинг средства и 180 ампули и над 3000 таблетки лекарства, предназначени за нелегално разпространение.

През тази година в рамките на партньорството между европейските митнически служби сигнали са подавани и към Франция, където също има спрени пратки с допинг вещества.

***снимки Агенция "Митници"

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

На руснаците ще да е този допинг..

21.09.2020 12:40:10

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.