• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

На кой електротехник да се доверим при авария?

На кой електротехник да се доверим при авария?

/КРОСС/ Професията електротехник е определено една от най - отговорните. В столицата е съсредоточен най-големия брой български граждани, което често води до аварии в електрическата мрежа. Почти ежедневно хората търсят електротехник в София, който да им свърже правилно електроуредите или осветителните тела, без да има последствие за електрическите уреди. Екипът на Vashiaremont.com е изграден от опитни електротехници, които имат дълъг стаж в изграждането и смяната на електроинсталации, монтажа на електрически табла, поставяне на ключове и контакти, работа с осветителни тела и много други.

Едни от най важните съвети и отговори ще може да откриете в тази статия.

Какво да направим при проблем с електрическо табло?

- Ако ел. таблото е с винтови предпазители, отвийте всички, за да може да спрете цялото напрежение в жилището или офиса.

- Ако ел. таблото е с автоматични предпазители (под формата на палчета), изключете всички в позиция надолу.

-  Ако усетите отново миризма или шум след като сте спрели предпазителите, незабавно отидете до главното, общо електрическо табло. Осигурете си достъп от домоуправителя.

- Потърсете лицензиран електротехник. Ако не познавате такъв, потърсете електротехници от vashiaremont.com, които ще реагират за по-малко от 40 минути из цяла София, денонощно.

Незабавна подмяна на електрически табла. Кога е крайно необходимо?

Една от причините за подмяна на електрическо табло е чисто за по- добра визия. Тъй като старите електрически табла са изрaботени по български държавен стандарт на времето.

- След като екипът на vashiaremont.com посети и прегледа обстойно Вашето ел. табло, ще се вземе решение мигновено. Ако Вашето табло е с винтови предпазители от най - стар тип, то не подлежи на ремонт. Поради старостта на винтовете в тези табла, при евентуално развиване, за да се подмени гнездо на винтов предпазител или да се смени позиция на прегорял нулев проводник, в повечето случай не може да се стегне винта отново здраво. Това е така, защото винтовете са железни.

Те нямат необходимата електро проводимост, както месинговите и с времето греят вследствие, на което резбите им се разширяват и ремонтът става невъзможен. Ще се наложи да бъде изцяло подменено, ако измервателните уреди покажат, че това е необходимо.

- Ако Вашите предпазители са автоматични (под формата на палчета) и усещате миризма на изгоряло ел. таблото, тогава в повечето случаи не е необходима подмяна на предпазителите, или поне не на всички. В такава ситуация е необходимо моментално спиране на всички палчета.

Екипът на vashiaremont.com ще направи всички нулеви проводници на твърда връзка и те няма да минават повече през винт. Ще бъдат изолирани, което ще възстанови Вашето захранване. Това ще Ви гарантира сигурност и гаранция за качество.

Повечето аварийни случаи са от ново - монтирани електротабла и в нови сгради.

Изграждането на нови сгради и кооперации също е фактор на прекъсвания на електрозахранването поради това,че изграждането им е извършено в повечето случаи от неквалифицирани лица или с евтини консумативи и материали, което води до проблеми и аварии.

В голямата част от случаите в панелните или Е.П.К. жилища, живущите предприемат подмяна на електротабло само поради вече нелицеприятната визия. Без да подозират за последствията. Едни от малкото електротехници които изработват електротабла, са техниците на vashiaremont.com.

Не подценявайте бойлерния ключ.

Поради факта, че повечето ключове са българско производство и са от ламарина, за разликата от вносните които са медни, това понякога води до спад на електрическата проводимост и съответно спиране работа на ключа. Проблемът е, че в повечето случаи в ключа прегаря нулевия проводник, което е изключително опасно и дори животозастрашаващо. В голяма част от случаите препоръчваме да се изолира бойлерното табло и да включват и изключват бойлера от самия него.

Ако обаче бойлерът няма прекъсвач, се налага подмяната с френско бойлеро табло. Но за целта се налага да се изкърти старата конзола и да се гипсира нова квадратна, след което да се инсталира ключът.

Ако усетите проблем с него, обадете се веднага и потърсете електротехник на Vashiaremont.com. Ще се ремонтира или ще се подмени Вашето бойлерно табло по най - добрия метод, както и най- безопасния.

Доверете се на опита!

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.