• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Тагарев: Трябва да се притесняваме от враждебно влияние в нашата страна

Тагарев: Трябва да се притесняваме от враждебно влияние в нашата страна
„Бюджетът за отбрана за пръв път от десетилетия надвиши 2%”, каза министърът

/КРОСС/ „Трябва да се притесняваме от враждебно влияние в нашата страна, тъй като има сили, които инвестират значителни ресурси с такива цели". Това коментира военният министър Тодор Тагарев по повод вчерашната акция в ДАНС и ГДБОП и ареста на служител на МВР, обвинен, че е изнасял информация за чужда държава.

На въпрос дали в Министерството на отбраната се прави проверка във връзка с шпионския скандал, той каза, че има механизми, които работят постоянно. „Специална проверка във връзка със случая, разгласен вчера, няма и няма как да има, тъй като затова работят основно ДАНС, има и някои функции на „Военна полиция", посочи министърът.

Тагарев изтъкна необходимостта от бързо развитие и внедряване на нови продукти в отбранителната промишленост. Според него изискванията към отбранителната индустрия нарастват значително заради руския президент Владимир Путин.

Министърът обясни, че през последните години бюджетът за отбрана се увеличава. „През 2024 г. за първи път от десетилетия той надвишава 2% от Брутния вътрешен продукт (БВП)", подчерта Тагарев.

Източник: БТА

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Абе ти с виаграта като толкова ти е необходима ползвай си я и не занимавай аудитория, която този въпрос не я интересува.

06.02.2024 23:25:59

Анонимен

Чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Аз лично го пробвах и сега го препоръчвам на всички, това подобри секса ни и спаси брака ни. Ето какво може да направи тя:---- https://do.my/biox

06.02.2024 23:25:40

Анонимен

Добре, че са еврофондове на наглите еврочиновници, с които покриват гроба, в който ни закопаха. Само, че това няма да е безкрайно, докато данъкоплатците не започнат да протестират за ощетяването им. Началото поставиха земеделците.

06.02.2024 23:21:51

Анонимен

Дебилното русофобче отново се е изакало. Ако днес имаше хора като Левски и Ботев, досега да са ни повели да ви избесим и да спасим страната си от окончателното проваляне. Какви гори секат руснаците, бе каун? За каквото са те сурвакали руснаците, идиот? За евтините горива? Ти безплатни ли ги искаш? Каква индустрия държи Русия в България, бе педал? То каква ли индустрия има страната ни благодарение на идиотите, които според теб не са идиоти? 65% от валовия ни продукт се дължи на услуги. Основната част от остатъка е вътрешна търговия. Това дето се води външна търговия е алъш-вериш на големите търговски вериги. Тя индустрия не остана. Нямаш торове, нямаш стомана, нямаш преработка на нефт и производство на собствени горива. Един автомобил не можем да направим. Само устите ви са големи. Духай, педал. Духай и мълчи. Поне докато щатите дето не ни сурвакат не започнат да ни доставят платената авансово техника. Заради крадливите политици, дето не са идиоти, щатските ТЕЦ-ове ни съдраха кожите с гарантирано високи цени на ел.енелгията. Скрий се под камъка и мълчи, гнидо.

06.02.2024 20:50:24

Анонимен

Тогава да обясни зашо вместо българия да произвежда и продава БТР-и и да печели от това, ние купуваме и харчим пари за това. Това ли му е стимулирането.

06.02.2024 18:51:56

Анонимен

Ами да ги назове, по имена и кой колко пари е дал. Или май само шикалкави глупости.

06.02.2024 18:48:41

Анонимен

Твоето присъствие в правителството притеснява повече и то по-глямата час от българите.

06.02.2024 17:00:18

Анонимен

Поредното русоробче, което няма конкретни доводи, но започва с идиот, идиоти сте всички родни руски еничари, зомбирани, арогантни тъпанари, които не искат да осъзнаят подмолната роля на Русия в развитието на днешна България, а само повтарят като папагали за някакво НАТО и Америка. Америка ли ни сурвака с по десет млрд.долара всяка година, Америка ли ни натреси всички крадливи родни олигарси, Америка ли организира преврата на бай Тошо, Америка ли държи цялата голяма индустрия и телекомуникации в България. Не откачалки зомбирани, Русия е тази която държи всичко това и има наглостта да не си плаща данъците, Русия е тази която изсича хил.дек. гори по брега на Черно море и строи анклави, Русия е тази която организира взривове и саботажи в нашите предприятия, която трови родни предприемачи и всичко това се случва защото има родни помагачи-национални предатели и майкопродавци. Да бе жив Левски щеше да ви скъса чепките....

06.02.2024 15:42:52

Анонимен

Идиот. Дефинирай враждебно. Аз обичам страната си и силно мразя болшинството от съвременните ни политици, защото са вредни за странат, която обичам. Възприемам ги като врагове на България, а доказателство за правотата ми е състоянието в което се намираме. Бедни и безперспективни. Доведени сме до това състояние от редица правителства, определящи себе си като евроатлантически. Състоянието в което се намираме не е в резултат на чужди враждебни действия, а на вредни и неадекватни действия на собствените ни администратори. Е, каква може да е оценката за тях? Парадоксът е че Тагарев, а и останалите идиоти, са полезни на НАТО и щатите, използвайки националния бюджет, но заплати им плащаме ние. И те се гордеят с достиженията си. Ебем ти наглостта. А се оказва, че не бива да им се дава заслужена оценка, защото това е чуждо, вредно влияние.

06.02.2024 15:00:39

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.