• 09 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8206
  •  GBP / BGN 2.2720
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Тодор Тагарев: Няма да изпращаме български войници в Украйна

Тодор Тагарев: Няма да изпращаме български войници в Украйна

/КРОСС/ Категорично няма да пращаме войници, не се обсъжда този въпрос у нас. Позицията ни е ясна, коментира министърът на отбраната Тодор Тагарев пред Би Ти Ви.

Едната теза на президента Макрон бе, че ние трябва да даваме увереност на Путин. Цитирахме много варианти за помощ, но по този няма съгласие. Почти всички страни казаха, че не са съгласни по този вариант.

Дискусията беше затворена, един от участниците направи изявление и принуди Макрон да вземе отношение, а след него и другите участници, обясни министърът.

По думите му много малко вероятно е държава сама да реши да изпраща войници. Ако конфликтът се пренесе после на нейна територия, ще ангажира НАТО впоследствие, уточни той.

Според Тагарев не е бил част от делегацията в Киев, защото е бил в Париж. Бяха по едно и също време. Беше предвидено аз да пътувам в Киев, след това дойде покана от президента Макрон към премиера Денков, взехме решение аз да отида в Париж вместо него. Срещата в Париж беше на много високо ниво - 8 делегации, петима президента, 17 премиери, каза той.

Позицията на Зеленски е винаги една и съща - хубаво е да си обменяме подаръци, но на нас ни трябва оръжие.

Въпрос на дни е военната техника да отиде в Украйна, каза още Тагарев. Пет месеца отидоха за хартия. Юли започнаха разговорите, но решението се взе декември месец, обясни министърът. По думите му транспортирането на огромна техника, каквато са БТР-те отнема месеци.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Da parti se be si i tolkoz.

28.02.2024 16:11:15

Анонимен

Никой не посрещна Тагарев на входа на Елисейският дворец защото е ясно, че той в действителност не е министъра на отбраната на България.

28.02.2024 09:17:48

Анонимен

Този задник жив ли е още? Не го бях чувал последната седмица та се беше зародила някаква неясна надежда, че войнствените идиоти са намалели по естетствен път.

28.02.2024 09:02:06

Неизненадан

Правилно, Г-н Ястреб.... Защото може да преминат към Руската армия...

28.02.2024 08:54:46

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.