• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8003
  •  GBP / BGN 2.2891
  •  CHF / BGN 1.9788
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Тагарев: Русия използва кораби от ВМС, за да предотврати износа на зърно

Тагарев: Русия използва кораби от ВМС, за да предотврати износа на зърно

/КРОСС/ До ситуацията в Черно море доведе агресивната политика на Русия и започването на широкомащабната война срещу Украйна през февруари месец м.г. Русия преследва свои интереси с всички възможни средства, включително с използване на кораби от военноморските й сили, за да предотврати, например, износа на зърно. Това заяви министърът на отбраната Тодор Тагарев.

"Това мисля, че е водещото й съображение и за да обявява за зона на учение част от нашата изключителна икономическа зона, и за случая, който беше от вчера сутринта с кораба, плаващ под флаг на Палау", каза Тагарев.

Министърът на отбраната съобщи, че е потвърдена вече версията, че е имало предупредителни изстрели и бординг на кораба от самия му капитан.

"До момента не знаем дали има протести от действащите правила за използване на морското пространство. Би трябвало да има първо протест от собственика на кораба, държавата по чийто флаг плава този кораб. До момента нямаме такава информация, т.е. случаят е извън нашите води, териториални или други по някакъв начин. След него няма особено значение, корабът след вчера следобед премина през нашите води и вече достигна назначението си", обясни той.

Тагарев посочи, че не би казал, че има опасност, по-скоро има рискове, които постоянно постоянно се анализират. "Наблюдаваме ситуацията, обсъждаме различни възможности за действия, ако нищо такова се случи в наши води", обяви той.

Министърът на отбраната коментира, че Русия има много по-големи претенции от отнемането на лицензите на българските предприятия, които произвеждат и ремонтирант руска отбранителна техника. "Русия има много по-големи претенции. Те не са признати от българската държава и няма да бъдат признати от българската държава. В тези единични случаи нашите предприятия търсят алтернативни източници на ноухау и съответни технологии", каза още Тагарев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Опс, това, че Тагарев е укропитекски агент обяснява поведението му. Всичко е ясно. Той вероятно и за това е назначен. Ебем ти правителството, ебем ти критериите за избор, ебем ти проверката на кандидатите. Преди време ни натресоха канадско лайно, та още мирише след него, сега чужд агент за министър на (пропагандата) отбраната.

16.08.2023 08:57:04

Анонимен

Тагарев ти сам призна в НС, че си работил известно време за украинското военно министерство. Никъде не се чу когато стана български министър на отбраната, че вече няма да работиш за украинското и ще се разграничаваш от него. Направо си в международен конфликт на интереси.

16.08.2023 00:17:22

Анонимен

Тагарев, що не го духаш? Твоето мрънкане на практика нищо не означава. Протест няма, укропитеците дори твърдят че не е официално потвърдено съобщеното от руснаците, а зърнената сделка я саботираха отново укропитеците, вероятно не без помощта на краварите и бритите. Ти къде се слагаш, бе Тагарев? Военен министър без въоръжени сили. Що не се преквалифицираш в министър на пропагандата. Говедо. И престанете да говорите от името на държавата, гнусари. Никакво, ама никакво право нямате.

15.08.2023 17:21:22

Анонимен

Скрийте този боклук

15.08.2023 17:03:49

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.