• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Тагарев: Има значение кой ще е служебен министър на отбраната дори и за два месеца

Тагарев: Има значение кой ще е служебен министър на отбраната дори и за два месеца

/КРОСС/ С мен не е имало контакти по въпроса да бъда служебен министър. Но и да има такова предложение, аз няма да го приема, защото за разлика от други политически кабинети до момента, този е очевидно политически украсен - много ясно. Това каза министърът на отбраната в оставка Тодор Тагарев в „120 минути" по бТВ.

По думите му има значение кой ще е служебен министър на отбраната дори и за два месеца.

„Ситуацията е много сложна, действаме на много широк фронт, има доста инициативи и проблеми за решаване. Не трябва да се губи време, на моето място трябва да влезе човек, който е запознат с проблемите" заяви Тагарев.

Той заяви, че не познава лично Димитър Главчев, но той е бил председател на Народното събрание, излъчен от ГЕРБ. „Няма как да не го свързваме с ГЕРБ", заяви министърът в оставка.

За исканата му оставка от Бойко Борисов и Делян Пеевски той предполага, че името му е било използвано като разменна монета. „Вторият вариант е, че те положиха огромни усилия в последната година да се позиционират като политиците убедени евроатлантици, които са за развитие на отбранителните способности на страната, които са за помощ на Украйна. Може би фактът, че има и други хора, които мислят по този начин и имат и международни контакти, задълбочаващи се във времето, също е част от обяснението", коментира Тодор Тагарев.

"Може би не е толкова забележимо, но атаките към мен от страна на ГЕРБ започнаха още юни месец. Имаше пик през август, имаше пик и през септември - по повод "Страйкърите", след това от януари атаките са много мащабни и консистентни", коментира още той.

Окончателното решение, което дава право да започнем действия по транспортиране на БТР-ите, е от началото на януари тази година. "До началото на януари ние нямахме нормативната основа, за да започнем операцията по транспортирането. На тях отне не по-малко от шест месеца за думи и за хартия. Атаката срещу мен започна веднага след като приключи атаката с гостите на Богоявление - десетина дни, след като се очакваше да започне тази операция. Никой не очаква, че това може да се случи за седмица или две. Този повод беше използван съвсем преднамерено за атаки срещу мен", заяви Тодор Тагарев.

Имало е неправомерни опити за влияние върху служители от „Военно разузнаване", за което той е бил уведомен, призна Тагарев.

С двата бюджета, които внесохме за 2022 и 2023 г. - направихме възможно повишаването на разходите", допълни Тагарев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Това нещо живо ли е още?

01.04.2024 15:17:44

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.