• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Тагарев: Няма опасност за живота на лицата, попаднали в "Миротворец"

Тагарев: Няма опасност за живота на лицата, попаднали в "Миротворец"

/КРОСС/ Военният министър Тодор Тагарев увери, че няма пряка опасност за живота на политици, общественици, учени и журналисти, попаднали в украинския сайт "Миротворец". Коментарът си той направи след заседание на Министерски съвет.

"Това е неправителствен сайт от група граждани, които изказват неудовлетворение от начина на поведение и пропаганда на друга група граждани, която в частност накърнява интересите на Украйна и поддържа руски позиции в този конфликт", уточни военният министър.

Тагарев посочи, че сайтът има комуникативни последствия, но няма пряка заплаха за живота на попадналите хора в него.

По отношение на вчерашната му среща с президента Румен Радев, Тагарев обясни, че изпълнителната власт и президентът имат разписани правомощия по отношение на сигурността и отбраната, които са описани в Закона за отбраната и въоръжените сили.

"Длъжни сме да работим институционално заедно. На вчерашната среща, която не е първа, дискутирахме проблемите, които имаме в областта на сигурността, в областта на развитието на армията и на въоръжените сили, както и потенциалните решения. Надявам се, че ще имаме такива регулярни срещи през времето", коментира военният министър.

По думите му най-нормалното нещо е изпълнителната власт да се среща с държавния глава, да обсъждат проблемите и да се търси съгласие за начина, по който да се решат.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Шефът на украинското ГРУ дойде специално в България да напомни на Тагарев да бъде по-активен в изпълнение на поетите ангажименти.

10.08.2023 08:07:17

Анонимен

Срещата с президента е да предаде нарежданията на посолството и да му напомни, че не е главнокомандващ на целият войскови контингента на територията на България.

10.08.2023 07:34:51

Анонимен

Сериозно ли няма опасност бе, задник. Шибаните укропитеци досаждат с електронни писма дори в България. В сбърканата държава вече има убийства свързани с Миротворец, на журналисти. Преследват, тормозят ,настройват обществото и дават основание на СБУ за преследване. В Усрайна демокрация няма и не е имало. Укронацистите си правят каквото си щат и за тях съд няма. Ако си популярен и им се опънеш, хаир няма да видиш. Та така Тагарев, не говори по въпроси от които нищо не разбираш. А ако оправдаваш фашистите и укронацистите може и Данс да сезирам, за апологетика на фашизма.

09.08.2023 19:05:32

Анонимен

Заплахата за убийство е престъпление според НК, но понеже е от Украйна не е.

09.08.2023 16:35:13

Анонимен

Опасност за живота може и да няма, а за здравето им?

09.08.2023 16:08:57

Аха

Значи усраина няма нищо общо със този сайт, шефа на военното разузнаване беше тук и явно обеща да не се закачат българите, засега...

09.08.2023 16:08:00

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.