• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Volkswagen Taigo : Колкото повече, толкова повече, но вече и като SUV купе (Видео)

Volkswagen Taigo : Колкото повече, толкова повече, но вече и като SUV купе (Видео)

/КРОСС/ Европейските потребители предпочитат SUV автомобилите. Това настроение се наблюдава през последните няколко години и с всеки изминал месец пазарният дял на този вид нови коли продължава да се увеличава, като за септември той е достигнал абсолютно доминиращото за пазара ниво от 46.5%.

Причините за този пазарен феномен са наистина много, но основните от тях са по-голямата приложимост на SUV моделите, по-добрата видимост върху пътя, а от там и по-високата безопасност, както и цялостното усещане за управление на по-масивен автомобил, който обаче реално не заема повече място от един стандартен хечбек или седан.

Данните сочат, че най-голямо търсене през ноември 2021 година в Европа има към компактните SUV модели (160 478 ед), след което се подреждат малките (146 357) и средноразмерните (71 630). При големите и луксозните SUV пазарни предложения, съответните показатели са 17 727 и 1712.

Volkswagen е компанията с най-голямо и разнообразно портфолио SUV и кросовър пазарни предложения, в което само в Европа са включени общо 8 автомобила- T-Cross, T-Roc, Tiguan, Tiguan Allspace, Touareg, изцяло електрическите ID.4 и ID.5, а от съвсем скоро и първия в историята на марката купеобразен SUV- Taigo. В Северна Америка компанията предлага също така Atlas и Atlas Cross Sport, а в Китай Teramont и изцяло електрическия ID.6.

С въвеждането в продажба на Taigo, първосигналната реакция, е че Volkswagen просто проявяват допълнителна агресия и се опитват допълнително да "издоят" изключително конкурентния сегмент на компактните и малките SUV автомобили. Макар и вярно в общата картина, от марката имат пълно основание на това, защото предлагат един нов продукт, позициониран като дължина между вече утвърдените T-Cross и T-Roc, който обаче притежава и уникална черта, а именно първото по рода си купеобразно изпълнение на задната част на конструкцията.

Volkswagen Taigo стъпва на българския автомобилен пазар буквално дни след като стана достояние на потребителите на основните за марката пазари, в това число и в Германия, където той дебютира в началото на месеца.

С дължина от 4.27 метра, Taigo е поредната кола на марката, която е разработена на базата на модулната пратформа MQB на VW Group, но се отличава от голяма част от своите събратя, а и конкуренти, не само с купеобразното си SUV изпълнение, но и с впечатляващото си стандартно оборудване. Моделът дебютира с изцяло диодно изпълнение на предните си светлини, дигитален кокпит и последно поколение на инфо-развлекателната и комуникационна бордова система дори в базовата си версия. В зависимост от нивото на оборудване и предпочитанията на клиента, Taigo може да бъде оборудван с IQ.LIGHT LED матрични фарове и осветена лента на предната решетка.

Всеки Volkswagen Taigo разполага с богат набор системи за активна безопасност и асистиране на управлението, в това число Front Assist с функция за автоматично задействане на спирачната система в случай на опасност от удар и Lane Assist за предупреждение при неволно пресичане на осевата линия, а като допълнителна екипировка е налична системата IQ.DRIVE Travel Assist, която обещава полуавтономно управление със скорост на движение от до 210 км/ч.

Присъствие в екипировката на автомобила отбелязва също така система за безжично зареждане на мобилен телефон, паркинг асистент с функция за автоматично извеждане на колата от парко-мястото, а при желание от страна на клиента, от Volkswagen са предвидили и допълнителни възможности за персонализация, като контрастно черно изпълнение на тавана, поръчка на модулен (накланяне и плъзгане) панорамен стъклен таван, декоративни елементи за интериора, система за индиректно осветление на интериора и други.

По отношение на задвижващата гама, Taigo, което е налично само във версия с предно предаване, от Volkswagen са заложили на изпитани от клиентите и доказали се на пазара като ефективни бензинови предложения- 1.0 TSI в мощностни версии 95 и 110 конски сили, и 1.5 TSI със 150 конски сили. Независимо кое от трите нива на оборудване (Life, Style и R-Line) изберат клиентите, те могат да конфигурират своята кола както с 6-степенна ръчна, така и с роботизирана 7-степенна DSG предавателна кутия.

На фона на компактните си външни габарити и характерното скосяване на тавана, Volkswagen Taigo предлага изненадващ интериорен простор, както в областта на краката и раменете, така и на задния ред и във височина. В зависимост от ситуацията, автомобилът е в състояние да предложи и завидна товарна вместимост, която варира от 440 до 1222 литра, след сгъването на облегалките на задните седалки.

На пътя, Taigo стъпва уверено и се чувства еднакво добре, дори в еднолитровата си версия, както на изпълнен със завои път, така и високоскоростни и магистрални пътища. Усещането за автомобила е интересна комбинация между комфорт и динамика, което е отлично решение за нашата пътна инфраструктура.

По отношение на ергономията, Taigo предлага отлична комбинация между многофункционален волан, инфо-комуникационна и мултимедийна система Digital Cockpit в три различни размера и с функция за дистанционно обновяване на функционалностите (OTA), Apple CarPlay, Android Auto и MirrorLink синхронизиране на мобилен телефон, сензорни контролери и класически превключватели, боравенето с които е интуитивно и нетатоварващо. Допълнителна увереност в автомобила внася и присъствието на класическа ръчна спирачка, която става все по-голяма рядкост в последно време.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.