• 10 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8224
  •  GBP / BGN 2.2744
  •  CHF / BGN 2.0039
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Напрежение между Китай и САЩ след посещението на Нанси Пелоси в Тайван

Напрежение между Китай и САЩ след посещението на Нанси Пелоси в Тайван

/КРОСС/ Продължава покачването на напрежението между Пекин и Вашингтон заради посещението на Нанси Пелоси в Тайван. Председателят на Камарата на представителите е на обиколка в Азия, като вчера следобед пристигна на необявена, но очаквана визита в Тайпе.

Нанси Пелоси държа реч пред парламента на самоуправляващия се остров. Пред тайванския парламент тя заяви, че Вашингтон подкрепя правото на Тайван да се отбранява. Официално САЩ не са признали Тайван, който е смятан от Пекин за китайска територия.

Посланикът на САЩ в Китай беше привикан от външното министерство, където е получил протестна нота и предупреждение, че Вашингтон трябва да се въздържа от опити за провокации, както и да спре да подкрепя силите за независимост на острова. Визитата на Пелоси е определена като "шокираща", а Китай се е заканил, че няма да остави случилото се без последствия.

Тайван съобщи, че над 20 китайски бойни самолета са навлезли във въздушното му пространство в изминалите часове.

***Сн. БНТ

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Тази баба няма работа там Все едно китайски конгресмен на кацне в Хавайте И да говори за демокрация и човешките права на коренното население А след това да посети и Пуерто Рико Това ще е най добрия отговор на тези интриганти шпиони мьтещи водата на останалия свят Така се прави мрьсна политика прикрита като загриженост за демокрацията

05.08.2022 05:04:40

Анонимен

Манията за световно господство не е добър съветник. Сплотява във време на напрегната обстановка Китай и Русия. Изпратихте клетата женица, която едва слезе от самолета да се жертва.

03.08.2022 09:52:57

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.