• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Иван Таков: За нас поканата на Терзиев беше странен подход и явно грешките не са научени

Иван Таков: За нас поканата на Терзиев беше странен подход и явно грешките не са научени

/КРОСС/ Снощи, в предаването „Още от деня" по БНТ Иван Таков, каза че всички разбират от футбол и политика, всички говорят за това, но явно някъде нишката се къса. „Може би се къса в неразбирането на елементарни политически процеси как трябва да се случват. Ако се изхожда от позицията - на мен се полага, аз така искам, добре, но така или иначе, за да се избере председател на СОС са необходими 31 гласа."

Няма ирония в това, което казвам, защото преди 2 седмици ние дадохме нашия изход, предвид ситуацията и вече яснотата на разпределението на силите в СОС, как трябва да се случат нещата, на брифинга, който дадохме с нашия кандидат за кмет, обясни Таков. „Тогава казахме, че сме готови да говорим с всички, но не за постове, а за политики."

За нас поканата на Терзиев беше странен подход и явно грешките не са научени, не се прави по този начин - господин Терзиев привиква председателите на партиите да си говорят за приоритетите на СОС, обясни Таков. „Ние няма как да се обидим на такова нещо, такива срещи се подготвят, но те трябва да са в рамките на СОС. Ние взехме становище да не се ходи на тази среща, защото за нас това беше една пиар акция, както видяхме че наистина не излезе нищо от тях. Това изглеждаше като решаване на проблемите на сглобката на национално ниво през СОС."

Няма избран председател точно заради този подход, който се случва в момента, категоричен е Таков. „За нас първи тур на разговори не е имало. И за нас този разговор трябва да се води между представените групи в СОС, тъй като те са тези, които избират председател, а не кмета на София. Разбира се, с господин Борис Бонев и с всички останали представени групи в СОС, с всички общински съветници. Господин Терзиев е кмет на София, той е отделна институция и няма касателство към председателя на СОС."

Трябва да има нормален политически подход в тази ситуация, ние сме казали кои са нашите важни приоритети, входирали сме вече Доклад за част от нещата, които сме представили, а именно за финансовоикономически и юридически анализ за предприятие, което да поеме чистотата на София, обясни Таков. „Ако нямаме разбирателство по тези важни теми, да си избират председател. Нашите общински съветници не могат да бъдат присъединени към никоя друга група. Ние сме предложили наш председател. Но не е в това въпроса. За нас са важни проблемите на София, които продължават да се трупат. Няма разговор за тях, а се води разговор само за това кой ще бъде председател на СОС. Не е проблемът в личността на Бонев, проблемът е в подхода".

Ние имаме решение на Бюрото на НС и на Градския съвет, че Борис Бонев не е приемлива кандидатура точно заради неговия подход, който той си избра, допълни Таков.

До име не може да ме заведете, тук името не е важно, важен е подходът и темите, които ще дискутираме, повтори за пореден път Таков. „Най-лесният вариант е ГЕРБ с ПП-ДБ да се разберат, както са го направили на национално ниво".

Ние в момента поставяме на първо място за председател на СОС кандидат от нашата политическа група и смятам, че това е резонно, предвид и резултата, който направихме и на втори тур на изборите за кмет, заяви Таков. „Ние имаме след 10 дни отново заседание на СОС и се надявам по правилата и по политическата логика да бъдат проведени нормални разговори и да се търси изход от тази ситуация. Повече от една седмица слушам, че БСП били ключът и катинарът към този проблем. Това не е вярно. Имамате две групи, които се обединяват, които са с едни ценности и не могат да намерят сечението."

Изборът на председател на СОС не води до нови избори, липсата на повече от 3 месеца на заседание на СОС води до нови избори, обясни Таков. „Надявам се, че ще се прояви мъдрост и политическа зрялост и ще бъде избран председател на СОС, не казвам от коя група. Градът в момента е затънал в много проблеми, които трябва да се решават спешно - план сметката по чистота, бюджетът, а ние се занимаваме с една или друга личност дали ще бъде избрана на един или друг пост. Това е абсолютно несъстоятелно."

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.