• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2877
  •  CHF / BGN 2.0006
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Десислава Танева: МЗХГ ще работи с граждани дистанционно

Десислава Танева: МЗХГ ще работи с граждани дистанционно

/КРОСС/ Министерството на земеделието, храните и горите ще работи с граждани дистанционно, след като вчера беше констатирано, че зам.-министър е с положителна проба за COVID-19. Това каза ресорният министър Десислава Танева в „Тази сутрин", която също е под карантина, защото заразеният служител вчера е бил на работа. По думите ѝ състоянието му е добро, а дезинфекцията на сградата на МЗХГ трябва да бъде завършена до края на седмицата. Очаквам днес да излезе моят резултат. Днес РЗИ установяват обхвата на контактните лица. До 2-3 дни ще бъдат тествани всички контактни лица, добави тя. Танева припомни, че това е втори случай на заразен с коронавирус служител в ръководеното от нея ведомство. Първият е бил в началото на епидемията, когато всички са работели от вкъщи и не се е наложило да се предприемат специални мерки.

По темата с изтеклия нейн запис от Консултативен съвет по овощарство и зеленчукопроизводство, Десислава Танева коментира, че не е препоръчвала да се прикриват измами, а да не се хвалим с тях. Няма друг политически мандат, който да е работил при такива проверки. 50% са проверките на субсидиите, при изискване от ЕС 5%.Ние правим десетократно по-голяма проверка. Имахме сигнали за измами и увеличихме проверките, каза още Десислава Танева. Според нея не трябва да се слага петно на целия земеделски сектор, че не се работи, а само се прибират европейски субсидии. Според министъра земеделците всъщност извършват тежка работа. Министър Танева допълни, че субсидии се получават само от коректните земеделци, а не от тези, хванати в измами.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.