• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Ориенталските танци - здраве и щастие за тялото

Ориенталските танци - здраве и щастие за тялото

/КРОСС/ Ориенталският танц е не само завладяващо изкуство, но и здравословно упражнение. Той е един от най-женствените стилове, който имате шанса да практикувате и в школа по ориенталски танци VioletaOrientalDance. Органичното му възникване е мистерия, но корените му със сигурност можем да търсим в Египет, където е известен като Raqs Sharqi, което буквално означава ориенталски танц.

Това изкуство включва повече, отколкото предполагате със сигурност. Неговият уникален език, чрез хармонични движения, има физически и емоционални ползи за всички възрасти. Танцът в Близкия изток е артистичен израз на щастие и празнуване. Повишава жизнеността, настроението и емоционалното благополучие. Ориенталският танц е изразяване и споделяне на радост.

Какви ползи носи практикуването на ориенталски танци за физическото и психическото здраве?

Практикуването на ориенталските танци има много физически, емоционални и социални ползи. На първо място допринася за добрата форма на тялото, защото много групи мускули работят по време на движенията. Освен това подобрява координацията, гъвкавостта и баланса. В ориенталския танц хората могат да изразят индивидуалността си. Подобрява личния имидж и помага за излъчване на увереност. Помага на жената да установи контакт със своята женственост.

Ориенталският танц ни позволява да се свързваме и да изразяваме емоции, а една от тях е радостта и ентусиазма, които ни карат да се чувстваме живи и балансирани. Кара ни да изпитваме приятни чувства и насърчава нуждата да изразяваме и споделяме. Чрез танца се изразяват положителни емоции и преживявания.
Това танцово изкуство не е само за хора, които искат да се научат да бъдат професионалисти, всеки може да го практикува. Ориенталският танц не е натоварващ стил и хората могат да го изпълняват лесно - независимо от типа на тялото им. Комбинацията е от динамични движения, съчетани с по-бавни, създавайки хармоничен баланс, както физически, така и емоционален. Движенията освобождават стреса и създават усещане за увереност и свобода.

Защо хората практикуват ориенталски танци?

Една от причините се крие в това, че много хора искат да поддържат телата си в добра форма. Ориенталските танци помагат за раздвижването и стягането на тялото. Освен това допринасят и за по-добър тонус. Напълно възможно е да постигнете добра физическа подготовка с ориенталски танци. Здравословното спортуване трябва да бъде част от режима и на млади и на стари, така че не подценявайте тази причина. Ориенталските танци са подходящи и за по-възрастни дами, които искат да опитат нещо малко по-различно.

Всички танцови стилове имат обща черта и тя е артистичното изразяване. Ориенталските танци помагат дамата да изрази артистичността си по най-добрия възможен начин. Много хора са прикрили креативността си, заради ежедневните отговорности, но когато влязат в залата, това веднага се променя и те успяват да се насладят напълно на свободата на движенията.

 

 


Ориенталските танци могат да донесат и културно обогатяване, защото източните навици са обвързани с много истории, притчи и поверия, разказващи за техният начин на живот. Това е повлияло и на самите танци и символика, която носят.

На кого да се доверите да ви разведе из ориенталския свят на танца?

Има много танцьори, които използват части от ориенталските танци в хореографиите си, но те често заимстват наготово движения без да знаят тяхната символика и техника. Съвет от нас е да изберете инструктор по танци, който е запознат с ориенталските практики и преподава майсторски класове. Само така ще се докоснете до безценния, огромен и пищен свят на ориенталското изкуство по начин, по който наистина ще обогати душата и тялото ви. Популяризирането на тази форма на изкуство не е никаква изненада, защото дамите все повече започват да жадуват за женските си корени, които за съжаление губят в ежедневието си.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.