• 10 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8224
  •  GBP / BGN 2.2744
  •  CHF / BGN 2.0039
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Есенният международен театрален фестивал „Сцена на кръстопът" представя 19 спектакъла от 5 държави

Есенният международен театрален фестивал „Сцена на кръстопът" представя 19 спектакъла от 5 държави

/КРОСС/ В голямата зала на Драматичния театър в Пловдив с премиерата на „Месец на село" по Тургенев днес започва 27-мото издание на Есенния международен театрален фестивал „Сцена на кръстопът". Представлението е на студентите от НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов" от класа на проф. Маргарита Младенова, която е и режисьор на спектакъла. Това съобщиха на пресконференция организаторите на фестивала. Тазгодишното му издание включва 19 спектакъла, множество изложби, премиери на книги, кръгла маса и четене на пиеса. 

В понеделник, 11 септември, предстоят две представления - „Шахнаме: Сказание за Зал" и премиерата на Пловдивския театър на „Лебедът". Почитателите на режисьора Веселка Кунчева ще могат да се насладят на нейния спектакъл „Дон Кихот" на Младежкия театър на 12 септември.  Младежката трупа ще зарадва публиката на 12 септември с представлението „Арт" с Петър Петров - Перо, Георги Гоцин, Кирил Недков.

На 13 септември ще видим „Игри в задния двор" на театър „София" и „Неведение" на Народен театър „Иван Вазов". На 14 септември „Сцена на кръстопът" се превръща в международна сцена с копродукцията „Едуард II" на Драматичния театър и Народен театър „Йордан Хаджиконстантинов - Джинот" - Велес, Република Северна Македония. Зад проекта стои режисьорът Андрий Жолдак, а в спектакъла участва и актьорът от Пловдивския театър Борис Кръстев. В същото време на Камерна сцена ще се играе спектакълът „Великденско вино" с Владимир Пенев.

„Няма ток за електрическия ток" на драматурга Александър Секулов ще бъде интерпретиран от трупата от Народен театър „Йордан Хаджиконстантинов-Джинот" във Велес на 15 септември в Голяма зала. По същото време на камерна сцена ще гледаме „Козата, която свири на акордеон" с автор и режисьор Елин Рахнев - моноспектакъл на Мая Бежанска.

Представления ще се играят в дните до 21 септември, когато фестивалът ще приключи с музикалния спектакъл "Млади актьори на кръстопът" на студенти от НАТФИЗ.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.