• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

"Тренд": Всеки десети българин смята, че COVID-19 се разпространява чрез 5G

"Тренд": Всеки десети българин смята, че COVID-19 се разпространява чрез 5G

/КРОСС/ Според проучване на "Тренд" всеки десети българин е съгласен с твърдението, че COVID-19 се разпространява чрез 5G технологията. В страната ни започна вече експлоатацията на 5G мрежа. Тя все още не е в пълния си обхват.

Първото поколение на тази концепция за клетъчна система започва да навлиза още през 80-те години н западния свят. При нас то се появява през 90-те години с навлизането на мобифоните. Във второто поколение вече навлизат цифровите комуникации, концентрирани към гласово предаване на данни и слаба интернет връзка. В случая става въпрос за надграждане на възможността за по-високи скорости на предаване на данни, обясни гл. ас. д-р Климент Ангелов от факултета по Телекомуникации в ТУ. Той каза, че 5G представлява едно обединяване на 2, 3 и 4G в една нова концепция.

Няма ясно доказана опасност за здравето, категоричен беше д-р Марин Пенков, началник на клиника по образна диагностика в "Св. Иван Рилски". Има нови познания, нови заболявания, но не може да се обвинява нещо ново, смята той.

Преди няколко месеца беше внесена подписка в Народното събрание за мораториум срещу новата технология. Председателят на Национална инициатива "Стоп 5G в България" Бойко Никифоров каза пред БНТ, че е доказано вредно влиянието на мобилните технологии и попита дали си струва да рискуваме, заради въвеждането на някаква нова технология, здравето на нашите деца.

Д-р Пенков обясни, че на този етап няма проучване, което да доказва, че 5G технологията е вредна и няма доказани вредности при електромагнитните излъчвания. Твърдението, че има връзка между тази технология и коронавируса той определи като абсурдно. Няма как една физична величина да пренася РНК, категоричен беше той и обясни, че подобно нещо е възможно само в сферата на научната фантастика.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.