• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

„Надпреварата“– ново предизборно студио на БНТ за предсрочните парламентарни през 2021

„Надпреварата“– ново предизборно студио на БНТ за предсрочните парламентарни през 2021

Обществената телевизия ще продължи да говори на достъпен език за парламентарните избори и политика в специалните предавания от предизборната поредица „Избори 2021 #ИзбериВажното" в ефир и със специалните си онлайн формати „Политиката без маска" и „Важното с Флора"

/КРОСС/ Българска национална телевизия стартира специални формати, по повод предстоящите парламентарни избори. Предизборната програма през март - „Избори 2021 #ИзбирамВажното" продължава и за изборите на 11 юли. В нея обществената телевизия ще предложи ново предизборно предаване, но ще запази някои формати от изборите от пролетта. Екипът на „Новини и актуални предавания" на БНТ ще предостави на всички канидати равни условия за участие и в сравнение с други медии ще отдели най-много време за кандидатите. Най-добрите политически журналисти ще продължат да поставят най-важните въпроси, да поставят на дневен ред значимите проблеми и да представят кампанията безпристрастно, на достъпен език.

От 24 юни, четвъртък, 21:00 ч. стартира предаването „ИЗБОРИ 2021: Надпреварата" с водещ Добрина Чешмеджиева. БНТ е една от малкото национални медии, които предоставят прайм-тайма си за дебат между кандидат-депутатите. Дискусионното студио ще се излъчи на 24 юни, 01 и 08 юли 2021 г.

Още една възможност за директен политически сблъсък дава БНТ. Всяка седмица от понеделник до четвъртък в 16:00 ч. ще се излъчват диспути между кандидатите за народни представители, а по БНТ 2 зрителите ще могат да гледат и дипспутите на кандидатите в регионите. Водещи на диспутите по БНТ 1 ще са Аделина Радева, Надя Обретенова, Даниел Михайлов, Марина Матева и Христина Христова.

Новините от кампанията, организацията на предизборния процес и политическите послания на партиите, техните нови лица и идеите на кандидат-депутатите ще намерят ефирно време в специалното всекидневно предаване „Гласовете на България". То ще се излъчва след централната новинарска емисия „По света и у нас". Водещи са Поли Златарева, Нора Арсова, Спас Кьосев и Марина Матева.

И по време на предизборната кампания обществената телевизия ще продължи да държи фокуса си върху младата аудитория. Поредиците на Александър Марков „Политиката без маска" и „Важното с Флора" в YouTube канала на БНТ ще представят политиката на езика на новото поколение.

Специално в онлайн-платформата bntnews.bg (сайт и мобилно приложение) новинарският екип на БНТ отново ще предостави много допълнителна информация за предизборната кампания. Акцент ще бъде базата данни с кандидат-депутатите, които потребителите могат да филтрират по партии, коалиции и избирателни райони.

Поради съвпадането в периода на протичане на парламентарните избори и европейското първенство по футбол - UEFA EURO 2020, което се излъчва официално от Българска национална телевизия, се налага промяна в програмната схема. Предаването „Референдум" няма да бъде излъчвано в периода, а предаването „Панорама" ще има само едно издание на 25 юни от 21:00, когато няма да има мачове от спортния форум. По традиция, предаването на Бойко Василев не се излъчва в петъка преди изборите. Но в прайм-тайма на БНТ има място и за предизборното състезание - с предаванията „Гласовете на България" и новото предаване „Избори 2021: Надпредварата".

Гледайте предизборната програма - Избори 2021 #ИзбериВажното" по БНТ 1 и БНТ 2

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Манипулацията на АФЕРА за Пламен Узунов

Пламен Узунов е секретар по правни въпроси и антикорупция на президента Румен Радев от 9 май 2017 г. Бил е и министър на вътрешните работи в служебното правителство на Огнян Герджиков. През миналата година името на Узунов нашумя, след като беше задържан по разследван за търговия с влияние, по което беше арестуван и бизнесменът Пламен Бобоков. Двамата успяха да спечелят делата, които заведоха за незаконен арест за 24 часа, като съдилищата се произнесоха, че те са задържани неоснователно и неправомерно. През март заведоха и дело срещу прокуратурата за обезщетение. Узунов не е коментирал разпространените видеа, но адвоката му Емилия Недева заяви, че това е манипулативно разпространен запис, направен от камерите на заведение, като се цели чрез внушения да се придаде на една приятелска среща различно от истинското й съдържание. "Пламен Узунов се е срещнал с човек, който не е на държавна служба от много години, и няма нищо уличаващо го в това. Твърдението за конспиративност е смехотворно, като се има предвид, че мястото е публично и че посещенията в това място очевидно добре се документират. Като адвокат и правозащитник бих попитала собственика на заведението, записите от чиито камери са предоставени за обслужване на тази манипулация, дали камерите му са поставени с цел охрана, или за регистриране и разпространяване на епизоди от личния живот на посетителите. Колко са законни действията му и какви са мотивите да предоставя записите извън целите, за които те се правят", коментира още Недева. Към камерите насочи и правосъдния министър с думите "никой не попита за какво служат тези камери, няма никакъв личен живот, поставям въпрос, на който журналистите трябва да изискват отговор". Той заяви, че не познава Петков и не може да коментира неговата репутация. "Правителството трябва да следва основното мото, обявено при назначаването му - да се води от принципите на почтеност и прозрачност. За мен е важно това правителство да се отличи рязко от предишното и други преди него и е важно да не се допускат репутационни колебания".

14.06.2021 18:35:26

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.