• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8385
  •  GBP / BGN 2.2902
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Тенчо Тенев: В охраната на границата липсват качествени хора

Тенчо Тенев: В охраната на границата липсват качествени хора

/КРОСС/ В охраната на границата липсват качествени хора. Лошият кадрови ресурс е причината за ситуацията с мигрантите. Липсва наличен състав, подготовката е лоша, патрулиращите автомобили са стари, инфраструктурата е лоша или липсва.

Това каза бившият шеф на КАТ-София Тенчо Тенев в предаването на „На фокус“ по Нова телевизия.

Той посочи, че всеки ден на територията на България има заловени мигранти след гонки. Проблемите са по границата.

Според него България може да се справи със собствени сили. Необходимо е обаче правилно разпределяне на средствата от ЕС за охрана на държавната граница. 110 км от южната ни граница няма охрана, системи за видеонаблюдение камери и термокамери и не препятства незаконното проникване на мигрантите.

По думите му сегашното ръководство на МВР не се справя адекватно с охраната на границата. „Бих върнал професионалистите на работа там, където бяха преди. Няма ги вече тези хора, които работеха дълги години и спираха мигрантския натиск“, уточни Тенев.

Проблемът според него се дължи и на корупция в средите на МВР.

Тенчьо Тенев коментира и катастрофите в страната. От 27 европейски държави България е на 26 място с най-много загинали на 1 млн. население в ПТП, посочи той. „България е на първо място в Европа,заедно с Австрия по брой загинали шофьори на скоростни пътища, които не са магистрали. Най-малко имаме загинали на магистрали, повече на градските пътища“, допълни той.

Според него е необходимо увеличаване на личния състав на „Пътна полиция“. „Има ли по-голям контрол, повече камери, технически средства, ще видите колко бързо ще намалим статистиката в наша полза“, заяви Тенев.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.