• 13 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Тенев: Щом полицайките си слагат хиалурон, представете си какво е при началниците

Тенев: Щом полицайките си слагат хиалурон, представете си какво е при началниците

/КРОСС/ Бившият началник на Столичния КАТ Тенчо Тенев, който гостува в сутрешния блок на NOVA „Здравей, България“, отчита повече случаи на служители на МВР, които се качват зад волана употребили алкохол и под въздействието на наркотици. По-думите му контролът, упражняван от преките ръководители, е отслабнал.

Определени служители петнят МВР. Обикновени хора, колеги, които при лош подбор са влезли в системата. Същите се показват на атрактивни дестинации по целия свят, татуирани и какво ли още не. Трябва да има много по-качествен подбор”, категоричен е той.

Недопустимо, според Тенев, пък било служителите на реда да си правят корекции по тялото, тъй като полицаите са олицетворение на закона. Щом една полицайка си позволява да си сложи хиалурон в устните, представете си оттам нагоре кой какво слага - началници и други, добави Тенев.

Според Илия Кузманов от Синдикалната федерация на служителите в МВР отговорността за случващото се в системата е на полицаите. Не приема тя да се свежда само върху работещите.

Причината е ясна - лош подбор, нарушено кариерно развитие, липса на истинска реформа. Да обясня ли как бяха изгонени хора от системата през 2015 г. и колегите бяха държани на 640 лв. основна заплата до 2018 г. Последната година и половина социален диалог в МВР няма, обясни той.

Кузманов смята, че болшинството служители са прекрасни и не желае да се лепят „позорни етикети”. Решението е незабавен консенсус между партиите и започване на реална реформа в МВР за период от 6-8 години. Не трябва да лъжат повече, че реформа може да стане за два месеца, категоричен е представителят на синдикалната федерация.

Относно проверките на пътя, Тенев обясни, че служителите от „Пътна полиция” са оборудвани с боди камери. Преките ръководители били длъжни няколко пъти в денонощието да проследяват какво работят подчинените им.

Полицаят, който разговаря с нарушител на реда или спира автомобил за проверка, няма право да си изключва боди камерата. Ако го направи, означава, че има нередно действие. Оттам нататък се назначава служебна проверка. В „Пътна полиция” се прави, за останалите - не знам, каза още той.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.