• 24 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8019
  •  GBP / BGN 2.2963
  •  CHF / BGN 1.9742
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Живодар Терзиев: Цените на горивата вероятно ще се задържат на тези нива

Живодар Терзиев: Цените на горивата вероятно ще се задържат на тези нива

/КРОСС/  Добрата новина от началото на месец юли е, че цените за летния сезон спряха да се покачват. Считам, че на някои обекти следващите седмици е възможно дори да видим промяна в понижение. Това каза председателят на Българската петролна и газова асоциация Живодар Терзиев в предаването „Тази събота" по бТВ.

Цените на горивата вероятно ще се задържат на тези нива, ако няма сътресения на международните пазари, заяви той.

По думите му обаче всичко зависи от политиката на президента на Руската федерация Владимир Путин. „Ако той ограничи доставки на нефт и на готови продукти или да продължи затягането на крана на природния газ, цените пак ще тръгнат във възходяща тенденция", каза той.

Терзиев обясни, че ако имаме затруднения в доставки на руски горива, и то не само на петрол, дизелово гориво, пропан бутан, може да изпаднем в много тежка ситуация. „Тогава цените наистина ще бъдат неконтролируеми", каза той.

Предоставянето на отстъпка от 25 стотинки за литър гориво и факт и въпреки първоначалните притеснения, процесът тече гладко, заяви Терзиев.

Основният аргумент част от бензиностанциите да не предлагат отстъпката от 25 стотинки на литър гориво по думите му е финансирането. „В порядъка на 50-55 дни тази отстъпка реално е от джоба на оператора, но ще бъде възстановена от държавата. Направиха се няколко компромиса. Първоначално възстановяването щеше да е само срещу данъци, сега се възстановява пряко, в срок от 10 дни от декларирането на ДДС от оператора по разплащателната му сметка. Това е решение на всеки един оператор. НАП ще възстанови предоставените суми", поясни Терзиев.

Според него всеки, който не предоставя тази отстъпка, ще загуби клиенти заради конкурентността на пазара.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.