• 11 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

ЦАМ: 100% ще има балотаж, а с над 90% вероятност той ще е между Хекимян и Терзиев

ЦАМ: 100% ще има балотаж, а с над 90% вероятност той ще е между Хекимян и Терзиев

/КРОСС/ Близо 46% от столичани са решили за кого да гласуват на предстоящите местни избори. Около 35% е подкрепата за ПП, 25,1% е тази за ГЕРБ. Отливът от ГЕРБ е по-малък отколкото този от ПП. Ролята на Ваня Григорова като компетентен и известен професионалист води до ръст на подкрепата с левицата с 12,2%.Това показа изследване на електоралните нагласи в София на Центъра за анализи и маркетинг в периода 30 септември до 3 октомври сред 1003 пълнолетни граждани по метода на пряко стандартизирано интервю "лице в лице".

Според социолога Юлий Павлов политикът с най-висок рейтинг е Мария Габриел, следвана от Николай Денков, а Радев е на трета позиция. "От кандидатите за кмет Васил Терзиев е на първо място по рейтинг с над 25%, следва го Хекимян с 21, Григорова с 18 и Лилков с 15. От институциите президентството има доверие 28%, а недоверието е 51%. За правителството има покачване на доверието и недоверието. 33,8% от гражданите, участвали в допитването, биха гласували за Терзиев, 23,7% за Хекимян, а 13,8 за Ваня Григорова. 100% ще има балотаж, а с над 90% вероятност ще е между Хекимян и Терзиев", разкри той.

По думите му най-големият проблем според допитаните са високите цени и високата инфлация, следвана от борбата с корупцията. "В София на последните местни избори са гласували около 400 000 души, очакваме по-малко на тези. Очакваме това защото на парламентарния вот също имаше по-малка избирателна активност. 1/5 от гласувалите през април, сега няма да го направят", прогнозира социологът.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Всичко ще е ясно ако социолозите кажат от кого си получават заплатите. Сигурно не им падат от небето.

06.10.2023 16:50:08

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.