• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8315
  •  GBP / BGN 2.2841
  •  CHF / BGN 2.0155
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 6°C

Министърът на вътрешните работи обеща 30% повишение на заплатите на полицаите

Министърът на вътрешните работи обеща 30% повишение на заплатите на полицаите

/КРОСС/ Исканото увеличение с до 30 на сто на заплатите в МВР вече е заявено в Министерството на финансите, информира от парламентарната трибуна вътрешният министър Христо Терзийски. Той припомни, че вече са заложени около 54 млн. лв. за 10 на сто увеличение от 1 януари. То ще обхване близо 48 000 човека.

Следващата седмица ще има нов кръг разговори със синдикатите, каза още Терзийски.

И вчера полицаите продължиха щафетния протест, който стигна до Благоевград, Гоце Делчев и Сандански.

Те настояваха да бъдат присъединени към над 30-те държавни администрации, работещи на първа линия в борбата с COVID-19.

Първоначално имаше само предложение за 10% увеличение, което е залегнало в проектобюджета за 2021 г.

Това не удовлетворяваше сектора, защото е било направено в последния момент.

Терзийски обсъди и казуса с нахлуването от страна на ГДБОП на грешен адрес.

Заради случая са наложени наказания на ръководителя на екипа и на началника на отдела. Още същия ден семейството, чиято врата беше разбита, получило извинение, а освен това им била монтирана нова.

След акцията срещу групата, обвинените са петима, а при обиските на други адреси са намерени малко над 18 000 лева, полицейски атрибути и документи за недвижими имоти.

По актуалната тема - карантината

Към днешна дата, 8.20 ч сутринта, подадени за карантиниране са над 33 хиляди лица, поставени под карантина от здравните власти.

Терзийски обобщи взаимодействието между силовото министерство и здравните власти в създалата се епидемична обстановка във връзка с разпространението на коронавирус.

Според изнесените от него данни само за вчера/29 октомври/са образувани шест досъдебни производства и шест преписки/при повторно нарушена карантина,за което предстои доклад в съответната прокуратура/. Предупредителните протоколи за неносене на предпазна маска само за вчера са 894.

От началото на пандемията през март т.г. досега над 310 хиляди души са били поставени под карантина и съответно една от дейностите на МВР е как тези хора изпълняват разпоредбата, обясни Терзийски.

След 13 март за нарушаване на карантина са образувани над 3108 досъдебни производства, които са докладвани на съответните прокуратури,вече има над 500 постановени присъди, които основно са пробация, условно лишаване от свобода, глоба, има и една-две присъди с ефективно лишаване от свобода, отбеляза министърът.

Над 23 хиляди са съставените акта за нарушение на по-леките здравни разпоредби, основно за неносене на маска. Освен тях се издават и полицейски предупреждения.

След издаването на съответните протоколи за карантина на едно лице, РЗИ-та ги въвеждат в информационен масив, който се администрира от тях, след това чрез защитени канали данните постъпват в МВР, където се захранва една географска информационна система и на териториален принцип данните за лицата биват предоставяни на съответните полицейски структури, описа технологията Христо Терзийски.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Борисов страхувайки се от предсрочни избори и протестите на полицаите им обеща исканото увеличение ЧЕСТИТО .

30.10.2020 17:15:45

Бивш

Долу еничарите на Боко!

30.10.2020 16:55:51

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.