• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Още един технологичен гигант има интерес към TikTok

Още един технологичен гигант има интерес към TikTok

/КРОСС/ Още един технологичен американски гигант води преговори за сделка с китайската TikTok. Wall Street Journal пише, че двете популярни приложения са в предварителни разговори за възможно сливане. „Хора, запознати с въпроса", казаха пред вестника, че евентуалната сделка ще включва американските операции на TikTok.

Twitter отказа да коментира информацията пред Business Insider. Ръководителят на корпоративните комуникации на TikTok Джош Гартнър каза: "Ние не коментираме слухове на пазара."

Както отбелязва изданието, стойността на Twitter е 29 млрд. долара, а на Microsoft е повече от 1.6 трлн. долара. Цената на TikTok не е известна, но експертите я оценяват на десетки милиарди. Освен това, ако американската социална мрежа се слее, тя ще трябва да се промени драстично поради различните формати на представяне на съдържание. Въпреки че има възможност за публикуване на видеоклипове в Twitter, текстовите съобщения са по-популярни. Затова не е ясно как може да изглежда сделка между Twitter и TikTok, колко може да струва или как Twitter може да плати за това.

Twitter има около 186 милиона потребители, според последните му отчети в края на юли. TikTok има повече от 100 милиона потребители само в САЩ.

По-късно днес информацията бе потвърдена от двама източници и пред Reuters. Oфертата на Twitter ще бъде изправена пред по-малко регулаторен контрол от тази на Microsoft и няма да бъде изправена пред никакъв натиск от страна на Китай, като се има предвид, че тя не е активен в тази страна, посочват източниците.

Президентът Доналд Тръмп се занимава с популярното приложение за видео споделяне, за да ограничи компания майка - ByteDance, позовавайки се на опасения за сигурността.

Тръмп заяви, че ще подкрепи усилията на Microsoft да купи операциите на TikTok в САЩ, ако правителството на САЩ получи "значителна част" от постъпленията. Въпреки това той заяви, че ще забрани популярното приложение на 15 септември.

Microsoft заяви в неделя, че има за цел да приключи преговорите за сделка до средата на септември.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.