• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Яна Титова: Не губете центъра на историята

Яна Титова: Не губете центъра на историята

/КРОСС/ Актрисата и режисьор, част от тазгодишното жури на Huawei Smartphone Film Festival 2020, проведе онлайн уъркшоп за работата с актьора, писането на сценарии и още

В рамките на второто издание на фестивала за късометражни филми, заснети с Huawei P40 Pro, се осъществи и онлайн уъркшоп с Яна Титова, една от най-популярните млади фигури в съвременното българско кино.

Тя засегна различни теми, включващи ролята на режисьора като медиатор между всички звена в екипа; дългия, но изключително важен процес на изграждане на доверие между режисьора, актьорите и екипа, както и значението на добрата подготовка преди снимачния процес.

На въпроса, зададен от публиката по време на дискусията, каква история би искала да прочете и види на екран като част от журито, Яна отговори, че ако тя самата трябваше да участва, би заложила на семпла, лятна, човешка история.

Намерете центъра на историята. Най-важното събитие, заради което разказвате. Използвайте го като ваша опорна точка. От всичко друго можете да се лишите, ако се наложи. Подготовката е другото най-важно нещо. Локации, разкадровка, репетиции. Но бъдете сигурни,че всичко ще се обърка! Затова - импровизирайте, но никога не губете центъра на историята. Бъдете концентрирани и се лишавайте от всички гениални идеи, ако те пречат на процеса на работа.

Актьорът е деликатно, чувствително същество. Трябва да сте откровени с него, не го лъжете, защото ще го усети. Ако нямате отговор на даден въпрос, признайте си и го намерете заедно. Историята вече не ви принадлежи - тя е на целия ви екип и най-вече на актьора. Направете така, че той да се чувства удобно в кожата на героя. Актьорът понякога може да знае повече от вас за героя, позволете му да ви изненада. И каквото и да става - това е вашият филм, в никакъв случай не го правете за да угодите на публиката, и без това няма как всеки да го хареса. Пък и не бива.

Всички, пропуснали да гледат уъркшопа, могат да го направят ето тук. Яна Титова ще ви разходи из магията на киното по емоционален, вълнуващ и изключително искрен начин.Тя споделя личен опит, интересни случки по време на снимки, както и детайли с работата й с различни актьори и режисьори, които ще ви влюбят в правенето на кино. Искрено и със сърце, каквато е самата Яна.

Желаещите да се включат във фестивала все още могат да го направят.

До 17 август, понеделник, включително, участниците, които искат историята им да оживее на голям екран, могат да изпратят трийтмънт за късометражен филм на huaweifilmfest@cinelibri.com до 2 страници, 12pt, Arial, придружен от биография и портфолио (ако е налично).

Жури в състав Яна Титова, Александър Станишев, Ваня Николова, Жаклин Вагенщайн и Лонгруи Циу. Финалистите ще станат ясни на 20 август.

За целта на избраните 5 щастливци ще бъде заета по една бройка от топ камерафона HUAWEI P40 PRO с изключителен нощен режим на снимки. Те ще имат на разположение за работа периода от 20 август до 15 септември. Кулминацията на HUAWEI SMARTPHONE FILM FESTIVAL 2020 ще бъде на специална официална церемония, отворена за всички фенове на киното и мобилната видеография. Тя ще се състои в Парка на Военна Академия на 24 септември от 19 часа.

Зрителите ще имат възможност да се насладят на прожекция на петте завършени филма, а авторите им ще видят работата си на голям екран.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.