• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Георги Тодоров: До края на 2021 г. предстои надграждане на системата за онлайн обучение на ИАЖА

Георги Тодоров: До края на 2021 г. предстои надграждане на системата за онлайн обучение на ИАЖА

/КРОСС/ До края на 2021 г. предстои надграждане на системата за онлайн обучение на Изпълнителна агенция „Железопътна администрация". Това съобщи министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията при откриването на нова зала в Пловдив за провеждане на електронни изпити за лицата, отговорни за безопасността на жп превозите.
„Това е поредната стъпка на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията по пътя на дигитализацията", заяви министър Тодоров. Той допълни, че провеждането на изпити с помощта на електронната система цели премахване на влиянието на човешкия фактор, обективност при проверката на знанията на изпитвания, пресичане опитите за измами и повишаване на квалификацията на кадрите от железопътния сектор.
Изпитната зала в Пловдив е с капацитет от 16 изпитни терминали, а в София и Горна Оряховица вече са оборудвани и въведени в експлоатация още две такива зали, уточни Георги Тодоров.

Пред журналисти министър Тодоров обясни, че през миналата седмица е изпратил до Агенцията за държавна финансова инспекция одитните доклади, назначени от него за дейността на БДЖ. „Надявам се съвсем скоро новото ръководство на железопътния превозвач да бъде вписано в Агенцията по вписванията за да стартира своята оперативна дейност. Вече сме начертали техните задачи в краткосрочен план - те са свързани с подобряване на графика за движение, по-малко закъснения, безопасност на превозите и ефективно управление на финансовия ресурс. Компанията ще търси нови клиенти в товарните превози. Към момента БДЖ има задължения от над 20 млн. лева към НК „Железопътна инфраструктура", които са от неплатени инфраструктурни такси и разходи за енергия", коментира още Георги Тодоров.
По отношение на финансовите ангажименти на концесионера на жп гара Пловдив, министър Тодоров заяви, че е изпратил писмо до него с искане за изплащане на дължимата концесионна такса към държавата. „Назначил съм проверка, която ще установи дали концесионерът на жп гарата изпълнява своите ангажименти съгласно подписания договор", обясни той.
В рамките на визитата си в Пловдив министър Тодоров посети диспечерския център на НКЖИ, отговарящ за движението на влаковете и разгледа експозиция на жп моделизъм.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.