• 16 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8056
  •  GBP / BGN 2.2785
  •  CHF / BGN 1.9957
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Министър Тодоров: Стартирахме проекти за изграждане и модернизация на жп инфраструктурата за над 1 милиард лева

Министър Тодоров: Стартирахме проекти за изграждане и модернизация на жп инфраструктурата за над 1 милиард лева

/КРОСС/ В рамките на управлението на служебния кабинет са стартирани проекти за изграждане и модернизация на жп инфраструктурата за над 1 милиард лева. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров на откриването на новата академична година на ВТУ „Тодор Каблешков".
По време на официалната церемония министър Тодоров приветства студентите за отличния избор за обучение в интердисциплинарна институция с доказани традиции, професионализъм и новаторство. Той каза, че днешният ден е старт за тяхната бъдещата успешна реализация.
Георги Тодоров отбеляза, че усилията на държавата дават видими резултати за успешно интегриране на картата на европейската железопътна мрежа. „Тази инфраструктура утре ще бъде управлявана от високоспециализирани специалисти, способни да прилагат научни знания и умения в сферата на транспорта", заяви министърът. Също така той изрази убеденост, че дългогодишното сътрудничество между министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията и висшето училище ще продължи и занапред.
На събитието министър Георги Тодоров откри учебна лаборатория по техника на високите напрежения и нова учебна зала, като разгледа и симулатор за водачи на МПС. Според него Висшето училище по транспорт „Тодор Каблешков" е със значимо национално обществено влияние, като обединява образование, научни изследвания и възпитание в духа на съвременните национални и европейски ценности.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Е от къде пари, нали нямаше или това са бъдещи харчове без усигурени пари дето ги плюехте

13.09.2021 19:05:59

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.